İngilizler Frankfurt Kentini “Zombi Ülkesi” İlan Etti

İngilizler Frankfurt Kentini “Zombi Ülkesi” İlan Etti

İngiliz gazeteleri Almanya’nın Frankfurt kentini “Zombi Ülkesi” ilan etti. The Sun gazetesi, ana tren istasyonu bölgesinde insanların uyuşturucu kullandığını ve güpe gündüz silahlı çatışmalar yaşandığını iddia etti.

İngiliz gazetesi The Sun gazetesi, Almanya’nın Frankfurt kentini “Zombi Ülkesi” ilan etti. Gazete haberinde zombilere benzeyen resimler kullanarak, futbol severlerin Avrupa şampiyonası esnasında Frankfurt’un ana tren istasyonu (Hauptbahnhof) çevresindeki otelleri tahsis eden UEFA yöneticilerini de zır cahillikle suçladı.

“Frankfurt, Almanya’nın En Büyük Gecekondu Mahallesi”

Gazete Frankfurt kentini “zombi ülkesi” diye tanımladıktan sonra, “Hauptbahnhof” bölgesini ayrıca ‘Almanya’nın en büyük gecekondu mahallesi’ şeklinde tanıttı.

“Zırcahil UEFA”

Gazeteye göre “zır cahil futbol patronları, Almanya’daki Avrupa Şampiyonası’nda İngiltere taraftarlarına “zombiler” olarak adlandırılan şiddetli uyuşturucu bağımlılarının kol gezdiği bir bölgede kalmalarını tavsiye etti”.

“5000 Uyuşturucu Bağımlısı ve 300 Satıcı”

Gazeteye göre, Frankfurt’un ana tren istasyonu bölgesinde 5.000 uyuşturucu bağımlısı ve 300 uyuşturucu satıcı bulunuyor.

Dolayısıyla Frankfurt’un bu bölgesinin “Almanya’nın en tehlikeli gecekondu mahallesi” olduğunu ileri süren gazete, “Bölge o kadar kötü ki, caddeyi temizleyen işçilere polis koruması veriliyor, iki okul özel bir güvenlik şirketi tarafından korunurken, ABD’li firmalar çalışanlarına kısa yolculuklar için bile taksiye binmelerini söylüyor.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Almanya polis suç istatistiklerinde Frankfurt kenti en çok suç işlenen kent olarak açıklanmıştı.