Solingen’de Tutuklanan Şüpheli Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

Solingen’de Tutuklanan Şüpheli Hakkında Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

İki hafta önce Solingen’de meydana gelen yangında dört kişinin hayatını kaybetmesinin ardından polis, saldırının ardındaki şüpheliyi belirledi.

Solingen’de dört kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan yangının ardından, 39 yaşındaki şüphelinin yangından 14 gün sonra bir kişiyi daha öldürmeye çalıştığı bildirildi. Pala ile gerçekleştirildiği iddia edilen saldırıda 44 yaşındaki bir adam ciddi şekilde yaralandı. Şüpheli, pala saldırısından dolayı öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla tutuklandı.

Evin Kundaklanmasıyla İlgili Bulgular

Yetkililer, şüphelinin yangın yaşanan binanın eski kiracısı olduğunu ve ev sahibesi ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle evden çıkarıldığını belirtti. Uzmanlar, evde yangına neden olabilecek malzemeler bulunduğunu ve ahşap merdivenlerde yangın hızlandırıcı izlerine rastladıklarını belirtti.

[post-refarans id=”58191″ taraf=”sol”]

Soruşturma ve İddialar

Soruşturmanın henüz başlangıç aşamasında olduğunu belirten savcılar, olayın ırkçı bir saldırı olmadığını vurguladılar. Şüphelinin sessizliğini koruduğu belirtilirken, yangının çıkış nedeni hala netlik kazanmamış durumda. Bir tanık, pala saldırısında Nazi Almanyası’nda Nazi Partisi tarafından yapılan selamlama şekli olan “Sieg Heil” (Zafer Olsun) çağrısı duyduğunu iddia etse de, diğer tanıklar ve şüpheli bu iddiayı reddetti.

Geçmiş Olaylarla Bağlantı

Solingen’deki 25 Mart yangını, 1993’teki ırkçı saldırıda beş Türk kökenli kişinin hayatını kaybettiği trajik olayı hatırlattı.

Wuppertal Polis Başkanı Markus Röhrl, olayın “geniş ölçüde çözüldüğünü” belirtti.