Gündem

Wagenknecht: Yeni Yasa İnsanları “Cinsiyet Değiştirmeye” Sürükleyecek

Sahra Wagenknecht, Almanya'da çıkarılmak istenen Kendi Cinsiyetini Takdir Hakkı Yasası'nın insanları cinsiyet değiştirmeye sürükleyeceğini, cinsiyet değiştirenlerin de bundan pişman olacağını ifade etti.
12 Nisan 2024
@shutterstock

Eski Sol Parti ve yeni BSW lideri Sahra Wagenknecht, nüfus dairesinde cinsiyet kayıtlarını basitleştirmeyi amaçlayan Kendi Cinsiyetini Takdir Hakkı Yasası’nın (Selbstbestımmungsgesetz) ciddi bir sosyo-politik hata olduğunu söyledi

“Yasa, insanları cinsiyet değiştirmeye sürükleyecek ve onlar da bundan acı bir şekilde pişman olacaklar.” açıklamasında bulunan Wagenknecht, yasanın “radikal bir azınlık tarafından ve çok sayıda uzmanın tavsiyesine aykırı olarak” alevlendirildiğini de ifade etti.

Yasa Büyük Bir Sorumsuzluk Yasası

İktidardaki sosyal ve hür demokratlarla Yeşiller koalisyonunu yasağı çıkarma gayreti dolayısıyla da sert bir dille eleştiren Sahra Wagenknecht, seçim propagandalarında bu “tehlikeli çılgınlığa” karşı kampanya yürüteceklerini de açıkladı.

Kendi Cinsiyetini Takdir Hakkı Yasası eğer Federal Meclsi’te onaylanırsa, 14 yaş ve üzeri çocuklar her hangi bir sağlık belgesi sunmadan “istedikleri cinsiyete” geçebilecekler.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş