Gündem

Scholz: Eski Usul Askerlik Yok, Zorunlu Hizmet Masada!

Federal Şansölye Olaf Scholz, Almanya'da zorunlu askerliğin geri getirilmesine karşı çıkarken, gençler için genel bir zorunlu hizmet fikrine açık olduğunu söyledi.
12 Nisan 2024

Scholz, Pazartesi akşamı Mainz’de VRM Medya Grubu’nun gazete okuyucularıyla yaptığı bir söyleşide, “400.000 askerden oluşan bir zorunlu askerlik ordusuna geri dönmeyeceğiz” dedi. Askerlikten kaçınmak istemeyen birçok gencin hiç orduya çağrılmadığını da sözlerine ekledi.

Scholz, Anayasa’daki angarya yasağı nedeniyle gençler için zorunlu hizmetin ancak Anayasa değişikliği ile mümkün olabileceğini belirtti. Scholz, şu anda sosyal alanda gönüllü hizmete büyük bir ilgi olduğunu ve bu seçeneğin teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Gündem | 6 Mart 2024 Almanların Çoğu Savaş Durumunda Ülkeyi Savunmaya Hazır Değil 6 Mart 2024

İşgücü Eksikliği Tartışması

Almanya’daki işgücü eksikliği nedeniyle zorunlu hizmete alınan gençlerin “fabrikada” eksik kalacağı endişesi de tartışmada yer alıyor. Scholz, konunun karmaşık olduğunu ve her iki durumun da göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

Tartışmalar Devam Ediyor

2011 yılında askıya alınan zorunlu askerliğin geri getirilmesi fikri son zamanlarda tekrar gündeme gelmişti. Savunma Bakanı Boris Pistorius da genel bir zorunlu hizmete açık olduğunu söylemişti.

Scholz’un açıklamaları Almanya’da zorunlu askerlik ve genel zorunlu hizmet tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Konunun önümüzdeki dönemde de gündemde kalması ve kamuoyunda geniş bir şekilde tartışılması bekleniyor.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş