Almanya’da Felsefe Dersi Öğretmeni Hitler’li Gömlekle Ders Verdi

Almanya’da Felsefe Dersi Öğretmeni Hitler’li Gömlekle Ders Verdi

Almanya’nın Würselen kasabasında felsefe ve matematik dersleri veren bir öğretmen Hitler’in resminin bulunduğu gömlekle ders verdi.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Würselen kasabasında bir öğretmen üzerinde Almanya faşizminin lideri Hitler’in resminin bulunduğu gömlekle ders verdi.

Bir meslek okulunda felsefe ve matematik dersleri veren Fritz C.’nin bir öğrencinin ihbarı üzerine polis tarafından göz altına alındığı ve gömleğine el konulduğu bildirildi. Okul yönetimi öğretmenin derslerine ara verdi.

Öğretmen Daha Önceleri de Kabul Edilemez İfadeleriyle Tanınıyordu

Daha önceleri de sık sık kabul edilemez ifadeleriyle gündeme gelen felsefe öğretmeni hakkında idari ve cezai soruşturma açıldı. Öğretmenin okula girişi de yasaklandı.

Bazı Diktatörlerin de Resimleri Vardı

Öğretmenin giydiği gömlek üzerinde ayrıca baskıcı ve dikta yönetimleri ile tanınan Stalin, Mao Zedong, İdi Amin ve Pol Pot gibi diğer diktatörlerin de resimlerinin bulunduğu bildirildi.

Hitler’in Övücü ve Takdir Edici Resmini Bulundurmak Suç

Almanya’da Hitler’in övücü ve takdir edici bir şekilde resminin asılması veya bulundurulması yasadışı örgüt propagandası olarak kabul ediliyor.