Almanya’da 3 Ayda 213 Müslüman Karşıtı Nefret Suçu İşlendi

Almanya’da Müslümanlara karşı işlenen nefret suçlarında endişe verici bir artış oldu. Ülkede ocak-mart döneminde 213 Müslüman karşıtı nefret suçu işlendi. 

Avrupa’da en fazla Müslüman nüfusa sahip ikinci ülke olan Almanya’da bu yılın ocak-mart döneminde, 213 Müslüman karşıtı nefret suçu işlendiği bildirildi.

[post-refarans id=”59951″ taraf=”sol”]

Alman hükümeti, Sol Partinin Müslüman karşıtı nefret suçlarına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Buna göre, bu yılın ocak-mart döneminde 213 Müslüman karşıtı nefret suçu işlendi. Aynı dönemde camilere yönelik 12 saldırı gerçekleştirildi. Bu suçlar ve saldırılar kapsamında 1’i ağır 16 kişi yaralandı.

Sadece 2 kişi gözaltına alındı

Suçların önemli bölümü “halkı kışkırtma” suçu olarak kayıtlara geçerken, bunu hakaret, tehdit, anayasaya aykırı örgütlerin sembollerinin kullanılması, mala zarar verme ve adam yaralama gibi suçlar izledi. Müslüman karşıtı suçlar çerçevesinde 117 şüpheli hakkında soruşturma yapılırken, 2 kişi gözaltına alındı.

İslamofobik Saldırıya Uğrayan Müslümanlar Polise Güvenmiyor

Alman hükümetinin Müslümanları nefret ve ayrımcılıktan koruma konusunda başarısız olduğunu belirten İnsan Hakları İzleme Örgütü(HRW), Almanya’ya Müslüman karşıtlığıyla mücadele etme çağrısı yaptı.

HRW Irkçılık Araştırmacısı Almaz Teffera, Almanya’da İslamofobik saldırıya uğrayan her 10 Müslüman’dan 9’unun yetkili mercilerin ilgilenmeyeceği düşüncesiyle polise şikayette bulunmadığını söyledi. (aa,c)