Gündem

Almanya’da Mahkeme AfD’nin Aşırı Sağcı Olduğuna Hükmetti

Almanya’da mahkeme AfD'nin "aşırı sağcı" olarak tanımlanabileceğine ve Anayasayı Koruma Dairesince "şüpheli aşırı sağcı vaka" olarak izlenebileceğine hükmetti.
14 Mayıs 2024

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Yüksek İdare Mahkemesi, Almanya İçin Alternatif Partisi’nin (AfD), Almanya’da mahkeme AfD’nin “aşırı sağcı” olarak tanımlanabileceğine ve Anayasayı Koruma Dairesi tarafından “şüpheli aşırı sağcı vaka” olarak izlenebileceğine hükmetti.

AfD’yi Kapatmak İçin Delil Toplanabilecek

Almanya’daki hukukçularla siyasal yorumcular, Kuzey Ren Vestfalya Yüksek İdare Mahkemesi’nin kararı sonrasında AfD’nin kapatılabilme yolunun da açıldığını, Anayasayı Koruma Dairesi’nin kapatmaya delil sunabilmek için partiyi takip edebilme imkanı oluştuğu bildirdi.

“Partinin Önde Gelen İdarecileri Aşırı Sağcı Şüphesini Kanıtladı”

Köln İdare Mahkemesinin 2022’de aşırı sağcı ve İslam karşıtı olarak bilinen AfD ve onun gençlik örgütü Junge Alternatıve (JA) aleyhine verdiği kararı değerlendiren yüksek mahkeme, AfD’nin “aşırı sağcı” şüphesinin devam ettiğini, bu konuda partinin önde gelen temsilcilerinin yaptığı birçok açıklamayla kanıtlanabildiği kararına vardı.

Öte yandan, karar sonrasında AfD’li seçmenlerin partiye yaklaşımını da değerlendiren siyasal gözlemciler bu kararın seçmeni etkilemeyeceğini, AFD’li seçmenin partisinden kopmasının öngörülmediğini de ifade etti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş