Gündem

Çiftçiler Patatese Yüzde 50 Zam Bekliyor

Almanya’da çiftçiler, maliyetlerin yüzde 51.7 oranında artması ve iklim şartlarından kaynaklanan üretim azlığı sebebiyle patates fiyatlarında zam bekliyor.
14 Mayıs 2024
@shutterstock

Almanya’da patates üreticileri patates fiyatlarında artış olacağı uyarısında bulundu. Genel olarak tarım ürünlerinde azalan fiyat artışlarının patateste yükselme eğilimi gösterdiği bildirildi.

Masraflar Arttı, Yeteri Kadar Üretim Yapılamadı

Çiftçiler, patates üretim masraflarının geçen yıla göre önemli bir artış gösterdiğini, bununla birlikte yeteri kadar üretim yapılamadığını açıkladı.

Federal İstatistik Dairesi de patates üretim masraflarındaki artışı derledi. Buna göre geçen yıla oranla patates üretiminde masraflar yüzde 51.7 oranında artış gösterdi. Bu artışı dikkate alan üreticilerin satış fiyatlarına zam yapması bekleniyor.

Bu Sene Yeni Hasad Dönemi de Geç Başlayacak

Schleswig-Holstein Ziraat Odası, patates pazarındaki durumu değerlendirirken özellikle birinci sınıf patatesin arzının azaldığına dikkat çekti. Hava şartları dolayısıyla patatesin istenildiği gibi tarladan toplanamadığını ifade eden Ziraat Odası, bu sene ayrıca patates hasadının geç başlayacağını da bildirdi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş