Gündem

Almanya’da Toz Biber Şoku: 33 Markadan 14’ü Testi Geçemedi

Almanya’da kırmızı toz biberlerde yasaklanan ilaçlar da dahil çok sayıda böcek ilacı izine rastlandı. Testleri 33 üründen sadece 14’ü geçebildi.
14 Mayıs 2024
@shutterstock

Almanya’da satılan kırmızı toz biberlerin yarısı testi geçemedi. Öko-Test tarafından yapılan incelemelerde 33 markadan 14’ünde yüksek oranda böcek ilacı izine rastlandı.

Testi geçemeyen toz birberlerde yasaklı böcek ilacı izleri bulundu. Markalardan birisinde toplamda 23 farklı böcek ilacı izine rastlandı.

Böcek İlacı Kullanılmadan da Üretilebiliyor

Testi geçen 15 ürünün böcek ilaçları izi taşımadığı, bu ürünler, böcek ilacı kullanılmadan da kırmızı toz biber üretilebildiğini ortaya koydu.

Öko-Test tarafından yayımlanan laboratuvar sonuçlarına göre, 33 kırmızı toz biberin 14’ü başarısız oldu. Başarısız olan ürünlerin geleneksel olarak üretilen, testi geçen 16 toz biberin de organik ürün olması dikkat çekti.

Geleneksel Üretilen 1 Ürün Testi Geçti

Geleneksel olarak üretlen toz biberlerden yalnızca bir tanesi testi iyi derece ile geçti. İyi derece ile testi geçen geleneksel yollarla üretilen ürünün de “Edora Paprika Edelsüß” markalı ürün olduğu orataya çıktı.

Yapılan testlerde kalite kontrolünde asıl rol oynayan tat, şeffaflık veya ambalaj gibi diğer kriterler değerlendirilmedi. Değerlendirme ürünlerde böcek ilacı kalıntılarının bulunup bulunmadığı üzerine yapıldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş