Toplum

Almanya’da Bugün Şiddetli Yağış ve Fırtına Başlıyor

Alman Meteoroloji Servisi (DWD), Almanya'ya bugün ve yarın için şiddetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu.
15 Mayıs 2024
@shutterstock

Alman Meteoroloji Servisi (DWD), Almanya’ya şiddetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu. DWD’nin yaptığı açıklamaya göre, bugün Güneybatı’da fırtına tehlikesinin en yüksek seviyede olacağı ve yer yer “aşırı hava koşulları” görülebileceği aktarıldı. Perşembe gecesi, saatlerce sürebilecek şiddetli yağışlar beklendiği vurgulandı. Yer yer metrekare başına 35 litrenin üzerinde yağış olabileceği belirtildi.

saatlerce sürebilecek şiddetli yağışlar mümkün

Perşembe günü fırtınanın Batı ve Güney’e, ayrıca ülkenin ortalarına kayacağı belirtildi. Akşam saatlerine doğru yeniden sağanak ve fırtına tehlikesi ile birlikte şiddetli yağış bekleniyor. Yerel olarak kısa sürede metrekare başına 25 litrenin üzerinde yağış olabileceği, ayrıca saatlerce sürebilecek şiddetli yağışların da mümkün olduğu bildirildi.

“omega hava durumu”

DWD Meteoroloğu Christian Herold, Salı günü yaptığı açıklamada, şu anda Avrupa üzerinde “Omega hava durumu” adı verilen bir durumun hakim olduğunu belirtti. Bu durumu karakterize eden şeyin, yüksek basınç sisteminin düşük basınç sistemleriyle çevrelenmesi olduğunu aktaran Herold, “Normalde batıdan doğuya doğru olan üst seviye akımı bu yüksek basınç sistemi etrafında yön değiştirdiği için, Yunanca Omega (Ω) harfi şeklini alır ve bu duruma adını verir.” diye akytardı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş