İslami Cemaatler Öğretmenler Sendikasının İslam Din Dersleri Açıklamasına Tepki Gösterdi

İslami Cemaatler Öğretmenler Sendikasının İslam Din Dersleri Açıklamasına Tepki Gösterdi

Almanya’da İslami cemaatler, camilerin dışlanacağı bir İslam din dersleri uygulaması isteyen Alman Öğretmenler Sendikası’na tepki gösterdi.

Alman Öğretmenler Sendikası Başkanı Stephan Düll’ün, Almanya’da İslam din derslerinin devlet kontrolüne alınması ve İslam derslerinin “aydınlanmış İslam” din dersi olarak verilmesi yolundaki çağrısına Müslümanlar tepki gösterdi.

Almanya İslam Konseyi Başkanı Burhan Kesici, Alman Öğretmenler Sendikası Başkanı Düll’ün açıklamalarına verdiği cevapta, “Verilen İslam din dersleri zaten devletin kontrolü altındadır. Bu yüzden Almanya dışından bir etki söz konusu değildir.” dedi.

İslamiq.de platformuna açıklamalarda bulunan Burhan Kesici Almanya’da bir çok üniversitenin de İslam din dersleri için öğretmenler yetiştirdiğine dikkat çektiği açıklamasında, Müslüman cemaatlerin İslam din dersleri konusunda gerek öğretmenlerden gerekse din derslerinin muhtevası bakımından taleplerde bulunmasının ödemli olduğunu söyledi.

Kesici açıklamasında ayrıca, Müslüman öğrencilerin din derslerini öğrenirken camide başka, okulda başka bir din dersi almasının kabul edilemez olduğunu da bildirerek “İslami cemaatlerin ve camilerin kabullenmeyeceği İslam din dersleri veren öğretmenlerin yetiştirilmesi kabul edilemez.” ifadelerini kullandı.