Toplum

Almanya’da Sağlık Sigortasından “Ölümcül Tehlike” Uyarısı

Almanya’da AOK Sağlık Sigortası, güneşten korunma konusunda büyük bilgi eksikliklerin olduğunu belirtirken, doğru şekilde korunmayanların cilt kanseri riskiyle karşı karşıya kaldığını vurguladı. 
21 Mayıs 2024
@aa

Alman AOK Sağlık Sigortası, Kuzey Ren-Vestfalya’da (NRW) birçok insanın güneş koruması hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığını açıkladı. 2021 yılında NRW’de 5 bin 633 yeni kötü huylu melanom vakası ve 618 ölümün meydana geldiği duyuruldu.

cilt kanseri riski

AOK, bu noktada düzenli olarak güneş kremi kullanılmasını ve birçok sağlık sigortası tarafından sunulan ücretsiz cilt kanseri taramasının yapılmasını şiddetle tavsiye ettiğini belirtti. Güneşten doğru şekilde korunmayanların, cilt kanseri riskiyle karşı karşıya kaldığının ve bunun da ölümcül bir tehlike olduğunun altı çizildi. Buna göre AOK, düzenli olarak güneş kremi kullanılmasının yanı sıra, aşırı güneşten kaçınmayı da öneriyor.

NRW’de alarm sinyali

NRW’de geçtiğimiz yıllarda güneş daha sık açıyor. Birçok kişinin başlangıçta hoşuna giden bu durum, dermatologlar için bir alarm sinyali. Alman Meteoroloji Servisi’ne göre, 2023 yılında güneşin parlama süresi bin 645 saat olarak kayıtlara geçmişti. 2022 yılında ise bu sayı bin 445 olarak tespit edilmişti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş