Gündem

Bulgaristan Dereköy Sınır Kapısını Genişletecek

Bulgaristan, yaz aylarında yoğun bir trafiğin yaşandığı Türkiye sınırındaki Dereköy sınır kapısını genişletecek. Ancak genişletme işlemlerinin bu yaz izni dönemine yetişip yetişmeyeceği bilinmiyor.
24 Mayıs 2024

Bulgaristan, Türkiye sınırındaki Dereköy (Malko Tirnovo) sınır kapısını genişletme kararı aldı. Ancak genişletme işlemlerinin bu yaz izni dönemine yetişip yetişmeyeceği bilinmiyor. Sınır geçişlerinde özellikle yaz aylarında yoğun bir geçiş trafiği yaşanıyor.

Başbakan Dimitir Glavçev: Sınır Kapısı Genişletilecek

Bulgaristan Başbakanı Başbakan Dimitir Glavçev, Türkiye ile Bulgaristan’daki sınır geçişlerinin daha da hızlanabilmesi için iki ülke arasındaki üçüncü sınır kapısı olan Malko Tirnovo (Dereköy) kapısının genişletileceğini açıkladı.

Bakanlar Kurulu’nu toplayarak özel bir gündemle sınır kapısı geçişinin genişletilmesini görüşen Başbakan Glavçev, işlemlerin hızlandırılması için takip edilecek eylemleri de değerlendirdi.

Dereköy sınır kapısının açılması ile iki ülke arasındaki geçiş trafiği daha da hızlanacak. Bu da he Bulgaristan hem de Türkiye tarafında turizm ve ticaretin gelişmesini teşvik edecek.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş