Gündem

Sağlık Bakanından Korkutucu Açıklama: Bakıma Muhtaç Kişilerin Sayısı Patladı

Almanya Sağlık Bakanı Lauterbach, Almanya'da bakıma muhtaç kişilerin sayısında patlayıcı bir artış olduğunu, 50 bin olarak beklenen sayının bu sene 360 bini geçtiğini bildirdi.
27 Mayıs 2024
@shutterstock

Almanya Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, Almanya’da bakıma muhtaç insan sayısındaki artıştan endişe duyduğunu ifade etti. Sağlık Bakanı Karl Lauterbach medyaya yaptığı açıklamada, Almanya’da bakıma muhtaç insan sayısının son yıllarda neredeyse patlayıcı bir şekilde arttığını söyledi.

Bakanı Karl Lauterbach, nüfustaki değişim nedeniyle bakıma muhtaç kişilerin sayısında 2023 yılında yalnızca 50.000 civarında bir artış beklendiğini ancak bu artışın 360 binden fazla gerçekleştiğini bildirdi.

İki Nesil Birden Aynı Anda Bakıma Muhtaç Hâle Geldi

Bakıma muhtaç insanların sayısının artış sebebini henüz tespit edemediklerini ancak, bu artışın bakım sigortasında ciddi finans açığı oluşturacağı uyarısında bulundu. Bakım sigortası açığının nasıl giderileceğine dair ise koalisyon ortakları arasında görüş birliği olmadığını bildiren Lauterbach, bu sene
bakım ihtiyacı olan çok yaşlı insanların yanı sıra, artık bakıma muhtaç olan “nüfus patlaması dönemi nesli”nin de (Baby Boomer kuşağı) eklendiğini bildirdi.

Baby Boomer kuşağının artık ebeveynleri ile birlikte bakıma muhtaç hâle geldiğine dikkat çeken çeken Lauterbach, bu hâliyle ilk kez iki neslin aynı anda bakım altında yaşamak zorunda kaldığını söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş