Almanya’da Emlak Sahiplerine Vergi Şoku

Almanya’da Emlak Sahiplerine Vergi Şoku

Almanya’da emlak sahipleri, kendilerine gönderilen emlak vergilerinin yüksekliği karşısında şok oldu. Mükellefler vergilerin çok yüksek kesildiğinden şikayetçi oldu.

Almanya’da emlak sahipleri, yeni Emlak Vergisi Yasasına göre mükelleflere gönderilen mektuplarda istenen vergi miktarları karşısından şok oldu. Vergi miktarının yüksekliğinden ve emlaklarına biçilen değerlerin gerçeği yansıtmadığından şikayetçi olan emlak vergisi mükellefleri, vergilendirmenin haksızlığını gündeme getirdi.

“Vergilendirme Açısından Adaletsiz”

Vergi Mükellefleri Derneği Başkanı Reiner Holznagel, yeni emlak vergisinin vergilendirme açısından adaletsiz olduğunu, ev ve konut vergilerinin daha da artırılacağını söyledi.

Berlin örneğinde olduğu gibi bazı belediyelerin vergi indiriminde bulunsa bile ev ve konut sahiplerinine kesilen vergi miktarının önceki yıllara göre yine de fazla olacağını bildiren Holznagel, belediyelerin daha fazla vergi alma eğiliminde olduğunu ifade etti.

“Belediyelerin Fazla Vergi Almaktan BAşka Çaresi Yok”

Aşağı Saksonya Şehirler ve Belediyeler Birliği (NSGB) Başkanı Marco Trips de vergi adaletsizliğine vurgu yaptığı açıklamasında, belediyelerin mali kaynak sıkıntısı çektiğini ve bu yüzden de vergi oranlarını artırmaktan başka seçeneği olmadığına dikkat çekti. Marco Trips, emlak vergisi reformunun zamanlama açısından oldukça kötü bir zamana geldiğini de söyledi.