Almanya’da Filistin’e Destek Gösterisi Yapıldı: “Ateşkes Şimdi”

Almanya’da Filistin’e Destek Gösterisi Yapıldı: “Ateşkes Şimdi”

Almanya’nın başkenti Berlin’de bir araya gelen yüzlerce kişi İsrail ordusunun Refah kentinde zorla yerlerinden edilmiş Filistinlilerin kampına düzenlendiği saldırıya tepki gösterdi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. Kentin sembol yerlerinden Potsdamer Meydanı’nda toplanan çok sayıda kişi, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etti.

Filistin bayrakları ile üzerinde “Tüm gözler Refah’ta”, “Kudüs Filistin’in başkentidir” ve “Ateşkes şimdi” yazan pankart ve dövizler taşıyan göstericiler, Filistin’e destek veren sloganlar attı.

“Gazze’de soykırım durdurulsun”

Göstericiler, İsrail’in Refah’ta yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı kampa yönelik saldırısına tepki göstererek Gazze’de soykırımın durdurulmasını istedi.

Eylemde yapılan konuşmalarda Alman hükümetinin İsrail’e verdiği destek eleştirildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı gösteri olaysız sona erdi.

Almanya’daki Müslümanlardan hükümete çağrı

Almanya’daki Müslüman derneklerin çatı kuruluşu olan Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM), İsrail’in Refah’ta yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı kampa yaptığı saldırının ardından Alman hükümetine Gazze’deki vahşeti önlemek için hareket geçme çağrısında bulundu.

KRM’den yapılan açıklamada, İsrail hükümetinin ve ordusunun emriyle yüz binlerce sivilin Gazze Şeridi’nin güneyine kaçtığı ve Refah’ta 1,5 milyondan fazla mültecinin bulunduğuna işaret edildi.

Açıklamada, İsrail hükümetinin, yoğun uluslararası eleştirilere ve Uluslararası Adalet Divanı’nın kararına rağmen Refah’a yönelik saldırılara devam etmek istediği ve insanları sözde güvenli koruma bölgelerine gitmeye çağırdığı ifade edildi. (aa,c)