Almanya, Hamas Saldırısını Kutlayan Suriyeli Gencin Vatandaşlığını Geri Alacak

Almanya, Hamas Saldırısını Kutlayan Suriyeli Gencin Vatandaşlığını Geri Alacak

Almanya, Hamas’ın İsrail’e yaptığı saldırıyı kutlayan ve Alman vatandaşlığına yeni geçen Suriyeli bir gencin vatandaşlığını geri alacak.

Almanya’nın Sachsen-Anhalt eyaletinde, birkaç ay önce Alman vatandaşlığına geçen genç bir Suriyeli müzisyenin vatandaşlığının iptal edileceği bildirildi.

Sahne adıyla Abu Shaqra olarak bilinen, 18 yaşındaki Suriye asıllı müzisyenin, bu yılın Ocak ayında bir müzik videosu yayınlayarak Hamas’ın 7 Ekim 2023’te İsrail’e yönelik saldırısını kutladığı, böylece İsrail’in varlığını kabul etmediği gerekçesi ile vatandaşlığının iptali istendi.

Halle belediyesi, Suriyeli gencin vatandaşlık sürecinin inceleneceğini ve gerekirse Alman vatandaşlığının geri alınacağını açıkladı.

Halle kentinde Alman vatandaşlığına geçen Suriyeli, 2023 yılı Kasım ayından itibaren Alman vatandaşlığı almanın şartları arasında yer alan İsrail’in varlığını kabul etme şartına muhalefet etmekle suçlandı.

Bu beyanı ile Alman vatandaşlığını hile ile aldığı ileri sürülen gencin vatandaşlığı hakkında konuşan Sachsen-Anhalt Eyalet İçişleri Bakanı Tamara Zieschang (CDU), Alman vatandaşlığının önemli bir onur olduğunu ve hileli yollarla elde edilmemesi gerektiğini vurguladıktan sonra “Halle belediyesinin, vatandaşlığın iptaline yönelik işlemleri gecikmeden başlatmasını bekliyorum.” dedi.