Gençlik

Altın Hilal Film Yarışması’nı Arlberg Gençliği Kazandı

IGMG Gençlik Teşkilatı tarafından düzenlenen 8. Altın Hilal Kısa Film Yarışması’nı Avusturya Arlberg Bölgesi Gençlik Teşkilatı kazandı.
02 Haziran 2024
8. Altın Hilal Internatıonal Kısa Film Yarışması Gala Gecesi‘nde yarışmayı Avusturya Arlberg Bölgesi Gençlik Teşkilatı kazandı.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Gençlik Teşkilatı (GT) 8. Altın Hilal Internatıonal Kısa Film Yarışması Gala Gecesi sonuçlandı. Yarışmayı Avusturya Arlberg Bölgesi Gençlik Teşkilatı kazandı. Yarışmada Ruhr-A Bölgesi ikinci olurken, üçüncü sıraya Güney Bavyera Bölgesi yerleşti.

Gençlik Teşkilatı Kurumsal İletişim Başkanlığı tarafından organize edilen Altın Hilal International Kısa Film Yarışması’nın 8’incisi, Dortmund’daki Cinestar sinemasında gerçekleştirildi.

Açılış Kurân-ı Kerîm tilavetiyle başlayan programda Gençlik Teşkilatı Kurumsal İletişim Birimi Başkanı Furkan Kökcanaçılış konuşmasını gerçekleştirdi. Akabinde Gençlik Teşkilatı Başkanı Furkan Kahraman bir selamlama konuşması yapmak üzere sahneye davet edilirken etkinliğin gaye ve hedefleri doğrultusunda bir konuşma gerçekleştirdi. Furkan Kahraman: “Sekizincisini düzenlediğimiz Altın Hilal International Kısa Film Yarışması Gala Gecesini Almanya’nın Dortmund şehrinde gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Programın kalitesine her sene kalite katarak sinema, senaryo, sanatsal etkinlikler alanında gençlerimizin Müslümanca bir yorum ortaya koyma hayalini kurdurmaya çalışıyoruz, zira biz biliyoruz ki medya, sinema ve yayıncılık gibi kitle iletişim araçları ile günümüz toplumlarına şekil verilmektedir dolayısıyla bu alana kayıtsız kalmamız mümkün değildir.”

Yarışmayı Avrupa’nın dört bir yanından gelen yaklaşık 350 genç ile birlikte, IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün ve IGMG Genel Sekreteri Ali Mete de izledi. Yarışmayı izleyen IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün törende kısa bir konuşma yaparak şunları ifade etti: “Günümüzde toplumsal kültürü dönüştürmede en etkili yöntemlerin başında sinema gelmektedir, dolayısıyla gençlerimizin bu alan içerisinde varlık göstererek topluma müspet mesaj verme çabasını yürekten kutluyor, Gençlik Teşkilatımızı bu organizeden ötürü teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Genel Başkan Kemal Ergün yine yarışmaya katılan ve başarı gösteren yarışmacıları da tebrik etti.

8. Altın Hilal Internatıonal Kısa Film Yarışması Gala Gecesi‘nde yarışmayı Avusturya Arlberg Bölgesi Gençlik Teşkilatı kazandı.

Yoğun bir programın yer aldığı etkinlikte, film gösterimleri büyük ilgi gördü. Özellikle gençlerin heyecanı ve programa olan merakları dikkat çekti. Yarışmaya katılan filmlerin kalitesi yıllar içerisinde büyük gelişme kaydederken, bu durum, izleyiciler tarafından da takdirle karşılandı.

IGMG Gençlik Teşkilatı, bu tür etkinliklerle gençlerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamayı hedefliyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş