IGMG Hac Umre Başkanı Köksoy: “Hacılarımızı En Güzel Şekilde Ağırlayacağız”

Avrupa’dan hacca gidişler başladı. İslam Toplumu Millï Görüş Hac-Umre Başkanı Tahir Köksoy, son gelişmeleri Camia Haber’e açıkladı.

Avrupa’nın dört bir yanından hacı adayları kutsal topraklara doğru yola çıktı. Hac organizasyonunda önce kuruluş olan ve bu noktada 55. yılını tamamlayan İslam Toplumu Millî Görüş Hac-Umre Başkanlığı, bu yıl da binlerce hacı adayına rehberlik edecek.

7 farklı dilde hizmet

Yapılan organizasyonla ilgili Camia Haber’e açıklamalarda bulunan IGMG Hac Umre ve Seyahat İşleri Başkanı Tahir Köksoy, dünyanın dört bir yanından gelen hacı adaylarına 7 farklı dilde hizmetler sunduklarını belirtti. Köksoy, planlanan bu özel organizasyonu gerçekleştirilmesinde Avrupa’nın dört bir yanından gelen hizmet görevlileri, sağlık ekibi, çocuk kulübü, kadınlar teşkilatı, gençlik teşkilatı ve daha birçok birimin katkı sağladığını belirtti.

“Hacılarımızı en güzel şekilde ağırlayacağız”

Arafat’taki çalışmalarla ilgili de konuşan Köksoy, “En önemli anlardan olan Arafat için hazırlıklarımız tamam. Hacılarımızı en güzel şekilde hem Arafat öncesi hem Arafat sonrası en güzel şekilde ağırlamak için gayret göstereceğiz.” diye aktardı. Mevcut durumda 47 dereceleri bulan hava şartları noktasında da tüm tedbirleri aldıklarını kaydetti.

55 yıldır devam eden hizmet

IGMG Hac-Umre Başkanlığı 55 yılı aşkındır hac ve umre hizmetleri yapmakta. Hac ve umre öncesi seminerler düzenliyor, Müslümanlara bu noktada çeşitli hizmetler organize ediyor. Aralık ayında da Gençlik Umresi ile yine 15 bin gence rehberlik edilecek.(bb)