Almanya’da Sel Afeti Uyarısı: Soğuk ve Yağışlı Hava Geri Dönüyor

Almanya’da Sel Afeti Uyarısı: Soğuk ve Yağışlı Hava Geri Dönüyor

İki haftadan beri sel felaketi yaşayan Almanya’da yeni bir yağışlı hava ve sel uyarısı yapıldı. Havaların bazı yerlerde 5 dereceye düşeceği, bazı yerlerde ise 30 dereceye çıkacağı bildirildi.

Son iki haftadır sel felaketlerinin yaşandığı Almanya’da yaz sıcaklıkları yerine soğuk ve yağışlı havanın etkisini daha da artıracağı bildirildi.

Hava 5 Dereceye İnecek, 30 Dereceye Çıkacak

Meteoroloji uzmanları Haziran ayının ilk iki haftasında bazı bölgelerde hava sıcaklığının 5-6 derecelere düşeceği, ancak buna rağmen baz bölgelerde de 30 dereceye kadar çıkabileceği uyarısında bulundu.

Alarm Durumu Devam Etmeli

Hava sıcaklıklarındaki bu ani değişikliklerin fırtına ve aşırı yağışlara yo açacağı uyarısında bulunan meteoroloji uzmanları, sel taşkınlarına karşı alarm seviyesinde bulunulması tavsiyesinde bulundu.

Meteorolog Dominik Jung, hava tahmin durumunu değerlendirirken, yağışların devam etmesinin beklendiğini, yağışlarla birlikte nehir ve derelerin yeniden taşmasının beklendiğini bildirdi.

Tahmin Gerçekleşirse Ani Sel Baskınları Tekrar Gelecek

Mevcut şu taşkınlarının yaşandığı ve afet ilan edilen bölgelerde ani sel baskınlarının tekrar yaşanabileceğini de ifade ede Jung, “Tahmin edilen yağışlar gerçekleşirse, yeni bir sel dalgası tehlikesi var. Güney Almanya’da kurulu bulunan kum torbaları ve sel koruma önlemleri henüz kaldırılmamalı. Mevcut gelişmeler ciddiye alınmalı ve ön uyarı olarak değerlendirilmelidir.” ifadelerini kullandı.