Dünya

Avustralya’da İslamofobik Saldırı: Evine Gamalı Haç Çizildi

İslamofobik saldırıların 39 kat arttığı Avustralya'da "Özgür Filistin" yazılı poster taşıyan gayrimüslim kadının evinin girişine gamalı haçlar çizildi.
07 Haziran 2024
Avustralya polisi @shutterstock

Avustralya’nın Victoria eyaletinde, aracında “Özgür Filistin” yazılı poster taşıyan gayrimüslim kadının evinin girişine boyayla “Filistin’e ölüm” ve İslamofobik ifade yazıldı, Nazi sembolü olarak da bilinen gamalı haçlar çizildi.

Avustralya Yayın Kuruluşunun (ABC) haberine göre, Victoria polisi, Rita Manessis adlı kadının şikayeti üzerine, evinin girişine boyayla yazılan küfürlü ve tehdit içeren ifadelere ve svastika grafitilerine ilişkin inceleme başlattı. Victoria polisinin açıklamasında, Manessis’in evine yönelik saldırıya ilişkin soruşturmanın sürdüğü belirtilerek, “Toplumumuzda nefret temelli sembollere ve davranışlara kesinlikle yer yoktur.” denildi.

“protestolara katılmaya devam edeceğim”

Müslüman olmadığını belirten Manessis, saldırının, aracının camında ve evinin önünde sergilenen “Özgür Filistin” yazılı posterler sebebiyle yapıldığını tahmin ettiğini aktararak, saldırının etkisinden uzun süre kurtulamadığını anlattı. Söz konusu saldırının, Filistin’e desteğini etkilemeyeceğini ve protestolara katılmaya devam edeceğini kaydeden Manessis, “Bu beni korkutmuyor, aksine yüreklendiriyor. Çünkü bunu bizi sindirmek ve korkutmak için yaptıklarını biliyoruz.” dedi.

Evinin girişine “Filistin’e ölüm” ve İslamofobik ifade yazılan Manessis, “Kesin olarak şunu söyleyebilirim, sindirilmeyeceğim, yılmayacağım.” diye konuştu.

Avustralya’da İslamofobik olaylarındaki artış endişe verici düzeyde

Ülkede yaşanan Müslüman karşıtı olayların kaydını tutan “Avustralya İslamofobi Sicili” adlı sivil toplum kuruluşunun üst yöneticisi Nora Amath, olaya ilişkin açıklamasında, Manessis’in başına gelenin benzerlerine toplumda son dönem çokça rastlanabileceğini söyledi.

Amath, Gazze’de yaşananların, uluslararası hukuk ve insan hakları çerçevesinde daha geniş kapsamlı olarak toplumda konuşulması ve bu konuda farkındalık oluşturulması gerektiğine vurgu yaparak, “Aksi takdirde bu konu toplumda ayrışmaya, gerginliğe ve ötekileştirmeye sebebiyet vermeye devam edecektir.” dedi.

İslamofobik saldırılar 39 kat arttı

Avustralya İslamofobi Sicili tarafından yayımlanan raporda ise 7 Ekim olayları sonrası ülkede İslamofobik saldırılardaki artışın çok keskin ve endişe verici düzeyde olduğu vurgulandı. Raporda, söz konusu dönemde başta üniversitelerde yaşanan Müslüman karşıtı saldırılarda 39 kat artış gözlemlendiğini, bu saldırıların sözlü taciz, tehdit ve fiziksel saldırı gibi birçok şekilde yapıldığına dikkati çekildi. (aa,c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş