Çocuklarını Aç Bırakan Anne-Baba’ya Hapis Cezası

Çocuklarını Aç Bırakan Anne-Baba’ya Hapis Cezası

Almanya’da 2 ve 3 yaşındaki çocuklarını aylarca aç bırakan anne ve baba hapse mahkum edildi. Baba 3.5 yıl, anne de 2 yıl 9 az ceza aldı.

Almanya’nın Kamp-Lintfort kasabasında, 2 ve 3 yaşlarında iki küçük kız çocuğunu aylarca aç bırakan anne ve baba, mahkeme tarafından hapis cezasına çarptırıldı.

Moers Bölge Mahkemesinde görülen davada mahkeme, babayı üç buçuk yıl, anneyi ise iki yıl dokuz ay hapis cezasına mahkum etti.

Ebeveynler, koruma altındaki çocuklara yönelik ortaklaşa kötü muamele suçlamasıyla yargılandı.

Kötü Niyetli İhmal

Mahkeme başkanı, ebeveynlerin çocuklarını kasıtlı olarak ihmal ettiklerine ve bu durumun muhtemelen yıllarca sürdüğüne inandıklarını belirtti.

Komşular İhbar etmisti

Anne ve babanın çocuklarını aç bıraktığı komşuların ihbarı üzerine ortaya çıktı. İhbar üzerine Kamp-Lintfort’ta yaşayan ailenin evine giden Gençlik Dairesi yetkilileri, gördükleri manzara karşısında dehşete düştü.

Çocukları muayene eden doktorlar, kız çocukları tamamen zayıfladığını ve karınlarının açlıktan şişmiş olduğunu rapor etmişlerdi.

Çocuklar Açlık Sebebiyle Yürüyemiyor ve Konuşamıyorlardı

Açlık sebebiyle çocukların gelişmediği, yürüyemedikleri gibi konuşamadıkları da tespit edildi. Gençlik Dairesi tarafından koruyucu ailelere verilen çocukların hayatları boyunca açlıktan kaynaklanan gelişim yetmezliği sorunu yasama ihtimali bulunuyor.