Gündem

Türkiye’de Yaşayan Emekliler Dikkat: Yaşam Sertifikasını Unutmayın

Alman Emeklilik Sigortası, Almanya dışında yaşayan emeklilerin, yaşadıklarını gösteren "Yaşam Sertifikası" belgesinin her yıl gecikmeden doldurularak kendilerine ulaştırılmasını, aksi takdirde emeklilik ödemelerinin zora gireceğini açıkladı.
07 Haziran 2024
@shutterstock

Almanya emeklilik sigortası, Almanya dışında yaşayan emekliler için önemli bir duyuru yaptı. Duyura her yıl doldurulası gerek “Yaşam Sertifikası”nın (Lebensbescheinigung) zamanında doldurulması istendi.

Belgeyi Doldurmayanlar Maaş Almakta Sıkıntı Yaşayacak

“Yaşam Sertifikası”nın ilgili kurularca doldurulup gönderilmemesi durumunda emekli maaşı alan kişinin ölmüş hükmünde olacağı, Yaşam Sertifikası’nın daha geç sürelerde gönderilmesi durumunda emekli maaşı ödemelerinde önemli gecikmeler yaşanacağı uyarısında bulunuldu.

SGK, Bankalar ve Belediyelerle Hastanelerde İmzalatılıyor

Almanya dışında yaşayan ve Alman Emeklilik Sigortası’ndan emekli maaşı alanların doldurması gereken formu Türkiye’de yaşayan emeklilerin şu kurumlardan birisine imza ve mühürlettirerek gönderebiliyorlar. Bu kurumlar ise, Almanya’nın elçilik ve konsoloslukları, Türkiye’deki resmi makamlar, belediyeler, emeklilik veya sağlık sigortası (SGK) ile bankalar gibi kurumlardan oluşuyor.

Posta Yoluyla Gönderilecek

İlgili Yaşam Sertifikası doldurulduktan sonra posta yoluyla gönderilmesi gerekiyor. Faks ya da e-mail ile yapılan gönderiler kabul edilmiyor.

Yaşam Sertifikası Şu Linkten İndirilebiliyor

Kendilerine Yaşam Sertifikası formu gönderilmemiş olan mekliler ilgili formu şu linkten indirerek onaylattıktan sonra gönderebiliyorlar:
https://www.deutschepost.de/dam/jcr:eb96f477-c775-494b-9533-9a2d6dbfde54/lb-online-2024-de-tr.pdf

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş