IGMG Heyeti Almanya’da Sel Felaketinin Yaşandığı Bölgeyi Ziyaret etti

IGMG heyeti, sel felaketinden etkilenen Almanya’nın Schwaben bölgesinde Günzburg’a ve Stuttgart Bölgesinde de Schorndorf’a giderek afet mağdurlarını ziyaret etti.

Ahmet Güzel

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) heyeti geçen hafta meydana gelen sel felaketinden en çok etkilenen Almanya’nın Stuttgart ve Schwaben bölgesini ziyaret etti.

Heyette yer alan IGMG Teftiş Başkanı Adem Kaya Cuma namazı öncesinde Günzburg şubesinde cemaate hitap ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti ve teşkilat olarak sel mağdurlarının yanında olduklarını bildirdi.

IGMG Genel Merkez heyeti ayrıca Thannhausen ve Krumbach şubelerini de arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sosyal Hizmetler ve Dayanışma Derneği Fudul Başkanı Mesut Gülbahar ile birlikte Genel Sekreter Yardımcısı Ali Kızılkaya ve Teşkilatlanma Başkanlığından Teftiş Başkanı ve MYK Üyesi Adem Kaya’nın bulunduğu heyete Günzburg’da, IGMG Schwaben Bölgesi Kurumsal İletişim Başkanı Ahmet Güzel ve İnsanî Yardım Başkanı Alaattin Beyaz da katıldı.

Selden Etkilenen DİTİB ve İslam Kültür Merkezi Birliği Ziyareti

Sel felaketinin etkilediği Günzburg’daki IGMG Şubesini ziyaret ile başlayan ziyarette IGMG heyeti daha sonra, selden etkilenen Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ile İslam Kültür Merkezleri Birliği Günzburg şubelerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Sel Mağduru Türkler de Ziyaret edildi

Schwaben’i ziyaret eden ve IGMG Schwaben Bölge temsilcileri ile IGMG Günzburg Şube yöneticilerinin de eşlik ettiği IGMG heyeti, Günzburg’daki selden mağdur olan bazı Türk ailelerin de evleri ile iş yerlerini ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Heyet, Hasene insanî yardım derneğinin Stuttgart yakınlarındaki Schondorf’ta selzedelere ulaştırdığı yiyecek/içecek ve diğer insanî yardımlar hakkında da yerinde incelemelerde bulunduktan sonra, burada selden mağdur olan Türkiyeli göçmenlerin ev ve iş yerlerini de ziyaret etti.