Berlin İslami İlimler Okulu’nun ‘Kur’an’dan Hayata’ Projesine Büyük İlgi

Berlin İslami İlimler Okulu, 2024 Kur’an Yılı kapsamında hazırladığı ‘Kur’an’dan Hayata’ projesi ile büyük ilgi gördü. 

HAZIM DAMGACI

Almanya’nın Berlin’in en köklü eğitim kurumlarından olan Berlin İslami İlimler Okulu, bu yıl yeni bir proje ile çalışmalarına bir yenisini ekledi. Kurulduğu 1982 yılından bu yana Berlin’de doğup büyüyen Müslüman çocukların milli ve manevi gelişiminde büyük katkılar sağlayan okul, 2024 Kur’an Yılı kapsamında hazırlıkları üç ay süren projesini, 23 Haziran 2024 Pazar günü kapılarını misafirlerine açarak gerçekleştirdi. Berlin İslami İlimler Okulu müdürü Dr. Mesut Avcı, çalışma hakkında şu bilgileri verdi:

@Camiahaber

2024 yılı ‘Kur’an Yılı’ ilan edildi

“Berlin İslami İlimler Okulu tarihinde ilk defa böyle bir proje ile kapılarını misafirlerine açtı. 2024 yılı ‘Kur’an Yılı’ ilan edildi. Biz de Kur’an’a hizmet arzusuyla eğitimcilerimiz ve öğrencilerimizle yoğun bir hazırlıkla bir proje çalışması ile katkımız olsun istedik. Başta kısa sürede manevi ağırlığı olan böyle bir çalışmanın üstesinden gelebilir miyiz endişesini duymuş olsak da yapılan çalışmaların Allah’ın kitabına birer hizmet olduğunu ve bu projenin Rabbimizin yardımıyla hayırla neticeleneceğini düşünerek yola çıktık. Öğrencilerimize Kur’an’dan seçtiğimiz konuların başlıklarını sunduk ve isteyen öğrencinin istediği konuyu seçebileceğini ifade ettik. Okuldaki farklı sınıflarda okuyan öğrencilerimizin bu metot ile birbiriyle daha sıkı kaynaştıklarına şahit olduk. Her grubun başında bulunan grup sorumlusu eğitimcimiz ile birlikte aldıkları konu hakkında materyaller hazırlandı.

@Camiahaber

Amacımız Kur’an’ı öğrencilerimizin anlamalarını sağlamak

Amacımız, Kur’an’ı ilk olarak öğrencilerimizin anlamalarını ve Kur’an ile daha yakından tanışmalarını sağlamaktı. Bununla birlikte, ‘Gelecek olan misafirlerimize de Kur’an’ı nasıl kalıcı olacak şekilde anlatabiliriz?’ sorusuna yoğunlaştık. Hamd olsun, bunu da eğitimcilerimiz ve öğrencilerimizin özverili çalışmalarıyla başardığımıza inanıyoruz. Bu programın ortaya çıkışında yoğun mesai harcayarak canla başla çalışan bayan-erkek bütün eğitimcilerimize, yine bizlerden desteklerini esirgemeyen velilerimize ve bu programın en büyük emektarları olan kız-erkek öğrencilerime teşekkür ediyorum.Aynı zamanda programımızı ziyaret amacıyla katılım sağlayan IGMG Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim Başkanı Dr. Abdulhalim İnam, IGMG Eğitim Başkan Yardımcısı Ramazan Başlık, IGMG Berlin Bölge Başkanı Hasan İstanbul Bey’e, IGMG Berlin Bölge Eğitim Başkanı Hamdi Erer ve İslamrat Başkanı Burhan Kesici beyefendilere, bizi yalnız bırakmayan tüm idareci ve misafirlerimize teşekkür ediyorum.”

@Camiahaber

kur’an hakkında 30 stand

Kur’an Yılı kapsamında gerçekleşen çalışmada öğrenciler, Kur’an’da Peygamberler, Kur’an’da Ahlak İlkeleri, Kur’an ve Bilim, Kur’an’da Zaman gibi Kur’an’dan seçilmiş 28 konu hakkında hazırladıkları maket ve görselleri yaklaşık 30 stand üzerinde sergilediler. Ayrıca gelen ziyaretçilere çalışmalarının tanıtımını yapıp soruları cevaplandırdılar.

IGMG Eğitim Başkanı Dr. Abdülhalim İnam’dan ziyaret

IGMG Genel Başkan Yardımcısı ve Eğitim Başkanı Dr. Abdülhalim İnam ise bütün öğrencilerin hazırlıklarını tek tek ziyaret ederek, öğrencilere sorular sordu, öneri ve tavsiyelerde bulundu ve katılımcıları tebrik etti.IGMG Berlin Bölge Başkanı Hasan İstanbul ise bu çalışmanın Berlin için bir ilk olduğunu, bu sebeple de çok kıymetli bir çalışma olduğunu ifade ederek öğrencileri tebrik etti. Yoğun bir katılımın olduğu program, misafirlere sunulan ikramlarla sona erdi.(c)