Almanya’nın Başkenti Berlin’de 13 Yaşındaki Başörtülü Kıza Saldırı

Almanya’nın Başkenti Berlin’de 13 Yaşındaki Başörtülü Kıza Saldırı

Berlin’de 13 yaşındaki başörtülü bir kız, otobüs durağında kimliği belirsiz bir kadın tarafından saldırıya uğradı. Olayın İslam düşmanlığı şüphesiyle soruşturulduğu bildirildi.

Almanya’nın başkenti Berlin’in Spandau ilçesine bağlı Wilhelmstadt semtinde başörtülü bir kız çocuğu saldırıya uğradı. Olay, İslam karşıtı motivasyon taşıdığı şüphesiyle devlet güvenlik birimleri tarafından soruşturuluyor.

Otobüs Durağında Saldırı

Berlin Emniyeti’nin verdiği bilgilere göre saldırı, çarşamba günü öğle saatlerinde Metzer Platz adlı otobüs durağında meydana geldi. Saat 13:50 sularında 13 yaşındaki bir kız çocuğu, kimliği henüz belirlenemeyen bir kadın tarafından sözlü olarak taciz edildi. Saldırgan, genç kıza, iddiaya göre “yanlış davranışlarda” bulunduğunu öne sürerek yaklaşırken, ardından başörtüsünü zorla çekerek başından çıkardı.

Saldırının ardından mağdur kız, yanında bulunan üç arkadaşıyla birlikte polis merkezine yaşadıklarını polise bildirdi. Polis ekipleri, ifadenin alınmasının ardından kızı ailesine teslim etti. Küçük kızın yaşadığı olaydan oldukça etkilendiği bildirildi.

Saldırgan Hala Aranıyor

Berlin Eyalet Kriminal Dairesi’ne bağlı Polis Devlet Güvenlik birimi, olayın arka planında İslam düşmanlığı şüphesi bulunduğu gerekçesiyle soruşturmayı devraldı. Yetkililer, olayla ilgili bilgi verebilecek kişilerin polise başvurmasını istedi.

İslam Düşmanlığı Yüksek Seviyede

2024 yılına ait istatistikler, Almanya’daki İslam düşmanı saldırıların hala yüksek seviyelerde olduğunu ortaya koyuyor. Yıl içerisinde kayıtlara geçen bin 554 olayda, faillerin İslam karşıtı saiklerle hareket ettiklerinden şüpheleniliyor. Bu olaylar arasında sosyal medyada yapılan nefret paylaşımları, tehdit içerikli mektuplar, şahıslara yönelik doğrudan saldırılar, mala zarar verme ve duvar yazıları gibi çok çeşitli suçlar yer alıyor. Yetkililer, özellikle başörtüsü takan kadınların ve genç kızların daha sık hedef haline geldiğini belirtirken, İslam karşıtı vakaların önemli bir kısmının hala aydınlatılamadığına dikkat çekiliyor.(bb)