Fransa’da Saint-Denis Belediyesi Filistin Bayrağı Astı

Fransa’da Saint-Denis Belediyesi Filistin Bayrağı Astı

Fransa’da Paris’in kuzeyindeki Saint-Denis Belediyesi, belediye binasına Filistin bayrağı astı. Belediye Meclisi, Fransa’nın Filistin’in tanınması için daha fazla gayret göstermesini istedi.

Fransa’nın birçok şehrinde, başkent Paris başta olmak üzere, İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını ve insan hakları ihlallerini protesto eden gösteriler düzenlendi. Göstericiler, Gazze’deki insani kriz sona erene kadar gösterilerin süreceğini açıkladı.

Belediye Binasına, Filistin Bayrağı Asıldı

Bu kapsamda, Paris’in kuzeyindeki Saint-Denis Belediyesi, dikkat çeken bir adım attı. Belediye, 14 Haziran Cumartesi günü Paris’te yapılacak büyük gösteri öncesinde, 13 Haziran Cuma günü belediye binasına Filistin bayrağını astı. Belediye Başkanı Mathieu Hanotin liderliğindeki yönetim, bu sembolik hareketle Gazze’deki duruma dikkat çekmeyi ve dayanışma mesajı vermeyi amaçladı.

Saint-Denis Belediyesi ayrıca, kent sakinlerini gösteriye katılmaya teşvik ederek, “barış, insan hakları ve kardeşlik” çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, Gazze’deki durum “kaotik” olarak tanımlandı; sivil halkın gıdaya ve sağlık hizmetlerine erişiminin engellenmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı. İsrail’in askeri operasyonlarının ve ablukanın, altyapıyı yok ettiği, hastaneleri işlevsiz hale getirdiği ve on binlerce kişinin ölümüne yol açtığı belirtildi.

Acil Ateşkes İlanı Edilmesi Gerekiyor

Belediye Meclisi daha önce, Fransa’nın Filistin devletini tanıması ve Gazze’de acil ateşkes ilan edilmesi yönünde iki önergeyi kabul etmişti.
Paris’teki gösteriye, CFDT, CGT, UNSA, Solidaires ve FSU gibi büyük sendikaların da destek verdiği bildirildi. Gösterinin temel talepleri arasında Gazze’de derhal ateşkes ilan edilmesi ve insani yardımların hiçbir engelle karşılaşmadan ulaştırılması yer alıyor.