Graz’daki Okul Saldırısında Hayatını Kaybeden Müslüman Öğrenciler Son Yolculuklarına Uğurlandı

Avusturya’nın Graz kentinde bir liseye düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden 15 yaşındaki Lea Bajrami ve 17 yaşındaki Kaid Jasarevic gözyaşları arasında toprağa verildi. Saldırıda toplam 10 kişi yaşamını yitirmişti. Katil de intihar etmişti.
- AVUSTURYAGündem
- 17 Haziran 2025
Avusturya’nın Graz kentinde geçtiğimiz günlerde bir liseye düzenlenen kanlı saldırıda yaşamını yitiren iki Müslüman öğrenci daha defnedildi. 15 yaşındaki Arnavut kökenli Lea Bajrami ve 17 yaşındaki Boşnak kökenli Kaid Jasarevic için Graz Müslüman Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze törenine yüzlerce kişi katıldı.
Mahşeri kalabalığın hazır bulunduğu törende, okul müdürü, çok sayıda öğretmen ve öğrenci de saf tuttu. Kılınan cenaze namazının ardından Lea ve Kaid, dualar eşliğinde toprağa verildi. Ailelerin ve katılımcıların büyük üzüntü yaşadığı törende gözyaşları sel oldu.
Cenazeye Avusturya İslam Federasyonları’nı temsilen ALİF yöneticilerinden Çoşkun Keskin, Bayramali Kukal, Fuat Arslan; IFW Gençlik Teşkilatı’ndan Emre Demiralmaz, Aydın Durmaz ve Ömer Osman Çiğerci; IFW Kadınlar Gençlik Teşkilatı’ndan ise Rüveyda Geçgel ve Elmas Sevik katıldı.
Saldırıda 10 Kişi Hayatını Kaybetmişti
Graz’daki okul saldırısında toplam 10 kişi yaşamını yitirdi. 9’u öğrenci, biri öğretmen olan 10 kurbanın yanı sıra saldırgan da olay sırasında intihar etti. Saldırganın, okuldan disiplin nedeniyle uzaklaştırılan eski bir öğrenci olduğu öğrenildi. Yetkililer, saldırının dini ya da etnik saiklerle yapılıp yapılmadığını araştırıyor.
Olay Avusturya’da ve Avrupa genelinde derin bir infiale yol açtı. Güvenlik önlemleri, okul içi denetim mekanizmaları ve bireysel silahlanma yeniden tartışma konusu oldu. Graz’daki Müslüman toplumu ise derin bir yasa boğulmuş durumda ve yetkililerden kapsamlı, şeffaf bir soruşturma ile adaletin sağlanmasını talep ediyor.