İngiltere’de Müslüman Toplum Merkezine Kundaklama Girişimi

İngiltere’de Müslüman Toplum Merkezine Kundaklama Girişimi

@shutterstock

İngiltere’de Müslümanlara ait toplum merkezi, sabah saatlerinde binaya gelen kişi tarafından yakılmak istendi. Manchester Merkez Camisi’nde de 24 Şubat’ta şüpheli bir şahıs yakalanmış, şahsın üzerinden balta, bıçak ve çekiç çıkmıştı.

İngiltere’nin Worcester kentindeki Worcester Müslüman Yardımlaşma Derneği (WMWA), Müslüman toplum merkezi olarak kullanılan Unity House Community Hub binasına yönelik kundaklama girişimi olduğu belirti.

WMWA tarafından yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde binaya gelen bir kişinin başlattığı yangının ardından polis ve itfaiyeye bilgi verildiği kaydedildi.

“Müslüman Karşıtı Nefret Saldırısı”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu olay, toplumumuzda büyük bir endişeye yol açtı. Bunu izole bir eylem olarak göremeyiz ve görmeyeceğiz. Birlik ve huzur ayı ramazanda, Manchester’daki bir camide yaşanan olayın hemen ardından yaşanması nedeniyle bu saldırıyı, ırkçı ve dini motivasyonlu, Müslüman karşıtı bir nefret saldırısı olarak görüyoruz.”

Şüpheli Yakalandı, Benzin Şişeleri Bulundu

Polise bu saldırının nefret suçu olarak incelenmesi çağrısı yapılan açıklamada, Müslümanlara dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu. Olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntülerinde bir kişinin bina bahçesinde, binaya bitişik haldeki bir ahşap yapıyı yanıcı madde dökerek yaktığı yer aldı.

West Mercia Polisinden yapılan açıklamada, şüphelinin yakalandığı ve toplum merkezi çevresinde benzin şişeleri bulunduğu kaydedildi. Manchester Merkez Camisi’nde 24 Şubat’ta şüpheli bir şahıs yakalanmış, şahsın üzerinden balta, bıçak ve çekiç çıkmıştı. (aa,c)