Almanya’da Üç Kız Çocuğuna Irkçı Saldırı

Almanya’da Üç Kız Çocuğuna Irkçı Saldırı

Almanya’nın Bremen kentinde 41 yaşındaki bir saldırganın üç kız çocuğuna ırkçı ve homofobik hakaretlerde bulunduğu, çocukları korumak için araya giren 25 yaşındaki adama ise cam şişeyle saldırarak başından yaraladığı bildirildi.

Almanya’nın Bremen kentinde cumartesi akşamı yaşanan olayda, 41 yaşındaki bir saldırgan, tramvayda üç kız çocuğuna ırkçı ve homofobik hakaretlerde bulundu. Çocukları korumak için müdahale eden 25 yaşındaki adama da saldıran şüpheliyle ilgili polis soruşturma başlattı.

Polis açıklamasına göre saldırgan, tramvayda kız çocuklarına yaklaşarak hakaret etmeye başladı. Olayı fark eden 25 yaşındaki bir adam, çocuklarla saldırganın arasına girerek hakaretlerine son vermesini istedi. Bunun üzerine saldırganın adama da hakaret ettiği belirtildi.

Üç kız çocuğu daha sonra tramvaydan inerek bir otobüse bindi. Ancak saldırgan, çocukların peşinden gitmeye çalıştı. Yeniden müdahale eden 25 yaşındaki adam, saldırganı otobüsten çıkardı. Bu sırada olayın büyüdüğü ve saldırganın cam şişeyle adamın başına vurduğu bildirildi.

Saldırıda yaralanan adam, kendisini savunarak saldırganı yere düşürdü. Polis gelene kadar saldırganı kontrol altında tutan adamın müdahalesi, Bremen polisi tarafından takdir edildi.

Polis Üç Kız Çocuğunu Arıyor

Bremen polisi, söz konusu üç kız çocuğuna ulaşmak için çalışma başlattı. Kız çocuklarının veya ebeveynlerinin polise başvurmaları istendi.(bb)