KGT’nin 10.Hilal Hitabet ve Atölye Yarışmasında Birinciler Belli Oldu

KGT’nin 10.Hilal Hitabet ve Atölye Yarışmasında Birinciler Belli Oldu

IGMG Kadınlar Gençlik Teşkilatı tarafından düzenlenen 10. Hilal Hitabet Yarışması, 11 bölgeden gençleri ve yaklaşık 450 katılımcıyı bir araya getirdi. Hitabet yarışmasında Paris birinci olurken, İslam medeniyetindeki bilimsel icatları konu alan atölye yarışmasında Kuzey Hollanda Bölgesi birinciliği kazandı.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kadınlar Gençlik Teşkilatı (KGT) tarafından düzenlenen 10. Hilal Hitabet Yarışması, “Gençlik Değişim İçin En Güçlü Sestir” temasıyla gerçekleştirildi. 11 bölgeden gençlerin katıldığı yarışmada Paris bölgesinden Ayşenur Altıntaş birinci, Hessen bölgesinden Sena Şimşek ikinci, Ruhr-A bölgesinden Ayşenaz Ocakdan üçüncü oldu. Program kapsamında düzenlenen “İslam Medeniyetinde Bilim ve İcatlar” konulu atölye yarışmasında ise Kuzey Hollanda Bölgesi birinciliği elde etti.

@camiahaber

Kemal Ergün’den Gençlere Tebrik

Yaklaşık 450 kişinin katıldığı programa İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün de iştirak ederek gençlere hitap etti.

Ergün, gençlerin hitabet yarışması gibi kendilerini ifade etme, düşüncelerini geliştirme ve topluma seslenme imkânı sunan bir organizasyonda yer almalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımcıları tebrik etti. Gençlerin bilgi, özgüven ve güzel bir üslupla kendilerini ifade etmelerinin önemine dikkat çeken Ergün, bu tür çalışmaların gençlerin gelişimine katkı sunduğunu vurguladı.

Gençlerin Sesi Adalet Ve İyilik İçin Yükseliyor

KGT Başkanı Zehra Karataş, konuşmasında Hilal çalışmalarının gençlerin dinî ve ahlaki kimliklerini güçlendiren, aidiyet ve özgüven kazandıran, sorumluluk bilincini geliştiren önemli bir eğitim alanı olduğunu vurguladı.

Geçmişte bu çalışmaların öğrencisi olan gençlerin bugün başka gençlere rehberlik etmesinin, eğitim ve teşkilat hizmetlerinde sorumluluk üstlenmesinin önemli bir kazanım olduğunu belirten Karataş, gelecekte daha fazla gence ulaşmayı ve onların yeteneklerini keşfetmeyi hedeflediklerini ifade etti.

“Gençlik, değişim için en güçlü sestir” sözünün anlamına da değinen Karataş, Müslüman gençlerin seslerini yalnızca kendileri için değil, mazlumlar, adalet, iyilik ve insan onuru için yükseltmeleri gerektiğini belirtti. Bunu yaparken Kur’an’ın öğrettiği hikmetin ve güzel sözün ölçüsünün korunması gerektiğini dile getirdi.

Atölyede İslam Medeniyetinin Bilimsel Mirası Ele Alındı

KGT Ortaöğretim Başkanı Şeyma Kuri ise konuşmasında İslam medeniyetinin ilme, öğrenmeye, araştırmaya ve insanlığa faydalı olmaya verdiği öneme dikkat çekti. Zümer suresinin 9. ayetindeki “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” ifadesini hatırlatan Kuri, gençlerin tarihî bilimsel mirası tanımaları, bu mirastan ilham almaları ve kendi çağlarında yeni eserler ortaya koymak için çaba göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Sekiz bölgenin katıldığı atölye yarışmasında gençler; kilitler, karanlık oda, pergel, su saati, terazi, değirmenler ve meridyen gibi konuları araştırarak icatların tarihini, geliştirildikleri dönemi ve bilim tarihindeki yerini ele aldı. Katılımcılar, araştırmalarını icatları temsil eden model ve düzeneklerle destekledi.

Atölye yarışmasında Kuzey Hollanda Bölgesi “Kilitler” çalışmasıyla birinci, Köln Bölgesi “Karanlık Oda” çalışmasıyla ikinci, Düsseldorf Bölgesi ise “Pergel” çalışmasıyla üçüncü oldu.

Önceki Yılların Birincileri de Unutulmadı

Programda son 10 yılın birincileri de sahneye davet edilerek kendilerine hediyeler takdim edildi. Böylece Hilal çalışmalarının yıllar içinde yetiştirdiği gençler ve onların başarıları da anıldı.

Hilal Hitabet Yarışması sonuçları:

  • 1. Paris – Ayşenur Altıntaş
  • 2. Hessen – Sena Şimşek
  • 3. Ruhr-A – Ayşenaz Ocakdan

Atölye Yarışması sonuçları:

  • 1. Kuzey Hollanda – Kilitler
  • 2. Köln – Karanlık Oda
  • 3. Düsseldorf – Pergel