Türkiye’deki Üniversiteliler Avrupa Müslümanlarının Sorunlarını Ele Alıyor

Uluslararası Üniversiteliler ve Akademisyenler Derneği (UNİAD) Avrupa Müslümanlarının sorunlarının ele alınacağı Yabancı Dillerde Eğitim Seminerleri (YADES) için hazırlıklarını tamamladı. Programların Kovid-19 salgınından dolayı bu yıl internet üzerinden düzenleneceği açıklandı.

Uluslararası Üniversiteliler ve Akademisyenler Derneği (UNİAD)  Yabancı Dillerde Eğitim Seminerleri (YADES) için hazırlıklarını tamamladı. Seminerlerin Kovid 19 salgınından dolayı bu yıl internet üzerinden düzenleneceği açıklandı. Yaklaşık 4 yıldır düzenlenen YADES serisinde Avrupa’daki güncel meseleler ele alınıp müzakere ediliyor.

“Avrupa’dan ilgi duyan tüm katılımcıları da dahil etmeyi planlıyoruz”

UNİAD Başkanı Mustafa Eroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “UNİAD olarak her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Yabancı Dillerde Eğitim Seminerleri (YADES) bu yıl pandemiden dolayı online olarak tekrar öğrenci kardeşlerimizin huzurlarında olacaktır. Avrupa’dan Türkiye’ye üniversite tahsili için gelen öğrencilerin Avrupa gündeminden kopmamaları ve fikir yürütmeleri gayesiyle yaptığımız çalışmaların en önemlisini icra edeceğiz. Nisan ayında pandemiden dolayı tehir ettiğimiz YADES serimize bu sefer Avrupa’dan ilgi duyan tüm katılımcıları da dahil etmeyi planlıyoruz. İlgi duyan katılımcıların tek yapmaları gereken seminerlerden önce afişteki kod ile giriş yapmaları olacak.” dedi.

Avrupa Müslümanlarının içerisinde bulunduğu şartların ile sorunların ve bir çok önemli konuların ele alınacağı seminerler dört farklı dilde (İngilizce, Almanca, Flemenkçe ve Fransızca) gerçekleştirilecek.

Bu yıl online olarak 19-20 Aralık tarihlerinde düzenlenecek Yabancı Dillerde Eğitim Seminerleri’nin (YADES) programı:

19 Aralık – 15:30 – IGMG Avustralya Gençlik Teşkilatı Başkanı Talha Bozkurt: İslam ve Liberalizm

19 Aralık – 17:30 – IGMG Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Bekir Altaş: Dini STK’ların Sorumlulukları

20 Aralık – 15:00 – Uluslararası Amsterdam Üniversitesi Rektörü Dr. Bahattin Budak: Hollanda’da İslam’ın Hedef Alınması ve İslamofobi

20 Aralık – 17:30 – Fransa İslam Konseyi Genel Sekreteri Fatih Sarıkır: Fransa’daki Son Güncel Gelişmeler