Bir Namaz Vakitleri Programı Daha Kullanıcı Bilgilerini Sattı

Bir Namaz Vakitleri Programı Daha Kullanıcı Bilgilerini Sattı

Salaat First isimli namaz vakitleri uygulamasının Almanya, Fransa ve İtalya ile İngiltere’deki kullanıcılarının bilgilerinin satıldığı bildirildi.

MuslimPro isimli namaz vakitleri programından sonra şimdi de Salaat First (Prayer Times) isimli bir başka namaz vakitleri uygulamasının daha kullanıcı bilgilerini sattığı ortaya çıktı.

vice.com’un yayımladığı bir habere göre, Salaat First programı kulanıcılarının, hangi saatte nereye gittiğini gps konumunu ile tespit ediyor. Uygulama ip numarasını da kaydediyor. Toplanan bu bilgiler FBI, Amerikan Gümrük Muhafaza İdaresi ve Amerikan Göçmen İdaresi gibi Amerikan hükümetine bilgi sağlayan Predicio firmasına satıldı. Predicio firmasının Salaat First uygulamasından aldığı bilgilerin ABD hükümetine satılıp satılmadığı ise şimdilik bilinmiyor.

Salaat First uygulamasının geliştiricisi Hicham Boushaba, bilgilerin Predicio’ya satıldığını doğruladı. Ancak satılan bilgilerin sadece İtalya, Almanya, Fransa ve İngiltere’deki kullanıcılara ait olduğu bildirildi.

Android sistemli kullanıcılardan 10 milyon kullanıcısı olan Salaat First uygulamasının iPhone uygulaması bigilerinin ise satılmadığı öne sürüldü.