“Avrupa ve Amerika’da Afrika Kökenlilere Karşı Sistematik Irkçılık Var”

“Avrupa ve Amerika’da Afrika Kökenlilere Karşı Sistematik Irkçılık Var”

Avrupa ve Amerika ülkelerinde Afrika kökenlilere karşı yapısal ırkçılık bulunduğunu bildiren BM İnsan Hakları Komiserliği, ırkçılığın olmadığını söylemek yerine ortadan kaldırılması gerektiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Avrupa ve Amerika ülkelerinde Afrika kökenli insanlara karşı sistematik ırkçılık ve ayrımcılık bulunduğunu, bu ülkelerin ırkçılığa karşı gerekli önlemleri almasını istedi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet yüzyıllardır süre gelen şiddet, sistematik ırkçılık ve ayrımcılığın bu ülkelerde Afrika kökenliler aleyhine devlet içinde yapısallaştığını, emniyet güçlerinin, yasaların ve genelgelerin Afrika kökenlileri bazı haklardan mahrum bıraktığını söyledi.

Avrupa ve Amerika ülkeleri ile Latin Amerika ülkelerinde Afrika kökenlilere karşı yapısal ırkçılığın kabullenilmediğini ancak, var olan bu ırkçılığın ortadan kaldırılmasını isteyen Michelle Bachelet “Mevcut durum kabullenilecek gibi değil. Irkçılık yok demek yerine, ırkçılığın yapısal ve temelden ortadan kaldırılması gerekmektedir.” dedi.