Bulgaristan’da Otobüs Yandı 46 Kişi Öldü

Bulgaristan’da Otobüs Yandı 46 Kişi Öldü

Bulgaristan’da Başkent Sofya’nın batısında, Kuzey Makedonya plakalı bir yolcu otobüsünün alev yanması sonucu, ilk belirlemelere göre en az 46 kişi yanarak öldü.

Kuzey Makedonya plakalı bir yolcu otobüsü Bulgaristanda yol kenarındaki bariyere çarptıktan sonra alev aldı ve yangında 46 kişi hayatını kaybetti. Kaza, Sofya’nın batısında Pernik kentine yakın Bosnek köyü bölgesinde meydana geldi. “Struma” otoyolundaki kazada ilk belirlemelere göre, 12’si çocuk 46 Kuzey Makedonya vatandaşı yanarak hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 7 kişi de Sofya’daki bir hastaneye kaldırıldı.

Otobüsün İstanbul’dan hareket ettiği, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan geçerek saat 21.00 sularında Bulgaristan’a giriş yaptığı belirtildi.

Kazanın sebebi henüz bilinmezken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bulgar yetkililer, otobüsün hafta sonu İstanbul’a tatile gelen Üsküplü yolcuları taşıdığını açıkladı. Bulgaristan Başbakanı Stefan Janev olay yerine giderek incelemelerde bulundu ve yetkililerden kaza ile ilgili bilgi aldı.

Bu arada, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de, Bulgaristan’da meydana gelen otobüs kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına taziyelerini ileterek, “Bu korkunç zamanlarda Avrupa sizinle dayanışma içinde” ifadelerini kullandı.