“Engelli Kardeşlerimize Karşı Sorumluluklarımız Var”

“Engelli Kardeşlerimize Karşı Sorumluluklarımız Var”

Hasene Başkanı Mesud Gülbahar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili açıklama yayınladı. Gülbahar, “Engellilerin toplumdan uzaklaşmaması için tüm fertlere ve kurumsal yapılara iş düşüyor.” dedi.

Murat Kubat

Hasene Derneği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada Hasene Başkanı Mesud Gülbahar engellilerin toplumun önemli ve hassas birer parçası olduğunu vurguladı ve onların hayatlarını kolaylaştırıcı nitelikte topluma düşen görevlere dikkat çekti. Gülbahar şöyle konuştu:

“Engelliler toplumun hassas birer parçasıdırlar. Onların ihtiyaçlarını gidermek, onlara yardımcı olmak toplumsal olarak her birimizin sorumluluğundadır. Aynı toplumda yaşadığımız engelli kardeşlerimize ortak yaşam alanları daha fazla açmalı, onların önünde oluşturulan suni engelleri kaldırmak için birlikte hareket etmeliyiz.

Engelli olmak utanılacak, sıkılacak, kendini toplumdan tecrid edecek bir durum asla değildir. Aksine, hayata daha sıkı bağlanmak için gayret etmek gerekiyor. Bu konuda da toplumun tüm fertlerine ve kurumsal yapılara iş düşüyor. Hasene Derneği olarak Dünya Engelliler Günü dolayısıyla muhtelif şehirlerde etkinliklerimiz oluyor. Engelli kardeşlerimizle bir araya geliyor, onlarla farklı aktivitelerimiz oluyor. Yine engelli kardeşlerimiz için akülü araç yardımında bulunduk. Afrika ve Asya’da engelli kardeşlerimiz için tekerlekli sandalye yardımlarımız oldu. Bu hususta yardımlarımız artarak devam edecektir.”