IGMG Dünya Engelliler Günü’ne Özel Etkinlikler Düzenledi

Sosyal Hizmetler Kuruluşu Fudul ve İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında toplumsal duyarlılığı artırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlikler düzenliyor.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Teşkilatları 1992 yılından bu yana 3 Aralık’ta kutlanan Dünya Engelliler Günü kapsamında dünya genelinde yaşayan yaklaşık 650 milyon engelli bireye yönelik toplumsal duyarlılığı artırmak, engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımların atılmasını sağlamak ve farkındalık oluşturmak adına etkinlikler düzenliyor.

IGMG Teşkilatları sosyal medyada başlattıkları Hashtag aksiyonu ile bir gün boyunca günün anlam ve önemine dair paylaşımlarda bulunuyor. Aksiyon kapsamında engelli bireylerin hayatlarından kesitlerin de paylaşıldığı etkinlikle, toplumda ayrımcılığa yer olmadığı ve her bireyin eşit haklara sahip olması gerektiği mesajı veriliyor. IGMG sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlar yapılıyor.

IGMG’ye ait bölgelerde de kartpostal aksiyonları, muhabbet buluşmaları gibi farklı çalışmalar düzenlenerek, engelli bireylerin ve yakınlarının her gün engelleri aşmak için gösterdikleri üstün gayrete dikkati çekmek amaçlanıyor.

Avustralya Kadınlar Teşkilatı Dünya Engelliler Günü Etkinliği
@Camiahaber

Müslüman Kadınlardan Örnek Çalışmalar

İslam Toplumu Millî Görüş Kadınlar Teşkilatı mensupları bulundukları şehirlerde ve semtlerdeki engellileri ziyaret etti. Yanlarında onlar için hazırladıkları hediye eden Müslüman kadınlar engellilerin ve ailelerinin yanlarında olduklarını bir kez daha  belirttiler.

İslam Toplumu Millî Görüş Kadınlar Gençlik Teşkilatı (KGT) Köln Bölgesi Troisdorf şubesi de bugüne özel, engelli kadınların yer aldığı bir video klip hazırladı. Klipte çeşitli engelleri bulunan kadınların hayata sımsıkı tutunduğu ve her şeye rağmen hayallerini gerçekleştirdikleri gösteriliyor.

Engeline Rağmen Hayalini Gerçekleştirdi

Bu kadınlardan biri de doğuştan görme engelli Songül hanım. Songül hanım görme engeline rağmen yazdığı şiirlerini ve eserlerini kitap hâline getirmiş. Kitap “Gedichte unter dem Mond – Den ich nie sah” başlığıyla satışa sunulurken, Songül hanım da en büyük hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ediyor.

IGMG KGT Hessen Bölgesi Hanau şubesinde de Müslüman genç kadınlar benzer bir çalışmayla, iletişimin sadece konuşmak yoluyla yapılmadığını vurgulayan ve işaret dilinin önemini ortaya koyan bir video klip yayınladı.