Gündem

Merkel: “Korkunç Rakamlarla Karşı Karşıyayız”

Almanya Başbakanı Merkel, koronavirüsü "sinsi" olarak tanımladı ve ciddiye alınmasını istedi. Merkel, “Korkunç rakamlarla karşı karşıyayız.” dedi.
04 Aralık 2021
Almanya BAşbakanı Merkel son video mesajını yayımladı ve herkesin, "sinsi" virüsü ciddiye almasını istedi. @bundesregierung.de

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yayımladığı video mesajında, Almanya’daki koronavirüs durumunun endişe verici boyutlarda olduğunu söyledi. “Korkunç rakamlarla karşı karşıyayız. Bu sinsi virüsü ciddiye alın.” diyen Merkel, her aşının pandemiyi yenmeye yardımcı olacağını ifade ederek, herkesin aşı olmasını istedi.

“Anahtar elimizde. Sizden acil ricam, lütfen bu anahtarı kullanın. O da aşı anahtarıdır.” diyen Merkel Almanya’daki hastanelerinin kapasitelerinin üzerinde çalıştığını, hastaların, havayolu ile başka yerlere nakledilmek zorunda kalındığını söyledi.

RKI: Klinikler, Hasta ve Ölümleri Rapor edecek Zaman Bulamıyor

Bu arada, Almanya’daki enfeksiyon sayısının 64 bin 510, virüsten ölenlerin sayısının da 378 olarak bildirildiğini açıklayan Robert Koch Enstitüsü, gerçek rakamların çok daha yüksek olduğunu, hastanelerin, rakamları bildirecek kadar vakitleri olmadığını açıkladı.

Aşı İşe Yarıyor!

Öte yandan, aşı olanların da koronavirüse yakalanmalarına rağmen, hastalığı ağır geçirmediği açıklandı. Almanya’ya göre daha yüksek oranda aşı yapılan Cebelitarık, Danimarka ve Portekiz’deki durum aşıların etkili olduğuna örnek gösterildi. Bu üç ülkede de koronavirüs vakaları Almanya’dan çok yüksek seyretmesine rağmen hastaneye yatış ve ölüm oranları endişe verici boyutlara ulaşmadı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş