Rusya’nın Ukrayna’ya Saldırması Protesto Ediliyor

Rusya’nın Ukrayna’ya Saldırması Protesto Ediliyor

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri saldırılar Avrupa ile Türkiye’de protesto edildi. Göstericiler Rusya’nın derhal çekilmesini istedi.

Rusya’nın Ukrayna topraklarına askeri müdahalesi Avrupa’nın birçok şehrinde düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de tarihi Brandenburg kapısı Ukrayna bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı. Kapı önünde toplanan yüzlerce kişi, Ukrayna’ya destek çağrıları yaparken, Ukrayna halkı ile de dayanışma içerisinde olduklarını duyurdular. Bir gurup gösterici de Berlin’de Rusya Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenledi.

Türkiye’de de Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri operasyonlar protesto edilirken, Fransa’nın başkenti Paris’te de Republique meydanında Ukrayna’ya destek gösterisi düzenlendi. Ellerinde Ukrayna bayrakları olan göstericiler, Savaşa Hayır, Ukrayna’ya özgürlük sloganları attı. Rusya vatandaşlarına da savaşa hayır demeleri çağrısında bulunuldu.

İtalya’da da Ukrayna’ya destek amacıyla, başkent Roma’da Kolezyum’a ukrayna bayrağı yansıtıldı.  Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesini protesto etmek için Bologna şehrinde de binlerce kişi sokaklara döküldü. Savaşın sonlandırılması için gösteri düzenledi.

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın Dam meydanında öğle saatlerinde toplanan bir grup da, Rusya’nın Ukrayna saldırısına tepki gösterdi.

Öte yandan Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kararıyla Ukrayna’nın işgal edilmesinin ardından gerçekleştirilen protestolar yayılıyor. Rusya’nın başkenti Moskova’da, ülkenin 2. büyük kenti St. Petersburg ve önde gelen diğer şehirlerde, Ukrayna’ya gerçekleştirilen askeri operasyon protesto edildi. Ülke genelinde 54 şehirde yapıldığı belirtilen gösterilerde 2 bine yakın kişi gözaltına alındı.