Hollanda’da Ramazanda Hayır İçin Koştular

Hollanda’da Ramazanda Hayır İçin Koştular

Hollanda İslam Federasyonu (NIF)  ramazan ayında olunmasına rağmen 41.Rotterdam Maratonu’na 12 kişi ile katılım sağladı. Maratonda Hollanda Kanser Vakfı için bağış toplandı.

Bu sene 41.’si düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı Rotterdam Maratonu’na Hollanda İslam Federasyonu (NIF)  ikinci kez  katıldı. NIF adına aralarında NIF Başkanı Mustafa Aktalan’ın da bulunduğu 11 erkek ve 2 bayan katılımcı 10 Nisan’da düzenlenen maratonda koştu.

Konuyla ilgili Camia’ya konuşan NIF Sosyal Hizmetler Başkanı Mustafa Doğan “Bu sene maratonun ramazan ayına denk gelmesi de bizim için ayrı bir motivasyon oldu. Geçen sene kosan bazı arkadaşlar oruçlu olmalarına rağmen daha başarılı sonuç elde ettiler. Maratonun yanı sıra Hollanda’nın önde gelen vakıflarından Kwf Kanser Araştırma Vakfı için de bağış topladık. Ayrıyeten Hasene kurumuzu bu maratonla tanıtmaya çalıştık. Sadece 3. dünya ülkelerinde değil yaşadığımız ülkelerde de faydalı çalışmalarda yer alıyoruz ve bundan dolayı mutluyuz.” dedi.

NIF 40. MARATONA DA KATILMIŞTI

Hollanda İslam Federasyonu (NIF) 40.’sı düzenlenen Rotterdam Maratonu’na da 10 kişi ile katılım sağlamıştı. Toplam 50 bin kişinin katılım sağladığı maratonda Hollanda Kanser Vakfı için Hollanda İslam Federasyonu da 7 bin Euro bağışta bulunmuştu.

ROTTERDAM MARATONU

Rotterdam Maratonu, 1981’den bu yana Hollanda’nın Rotterdam kentinde düzenlenen yıllık bir maratondur. Dünyanın en hızlı parkurları arasında referans konumunda sayılan maratona her sene 60 farklı ülkeden 20 binden fazla kişi katılım sağlıyor. (ik)