Toplum

Hollanda’da Müslümanlardan Kanser Vakfına Destek: Maratonda Koşup 7 Bin Euro Bağışladılar!

Hollanda İslam Federasyonu, Hollanda’da Kanser Vakfı’na destek amaçlı gerçekleştirilen Rotterdam Maratonu’nda koştu. Ayrıca Hollanda Kanser Vakfı’na 7 bin Euro bağışta bulundu.
04 Kasım 2021
@Camiahaber

Hollanda İslam Federasyonu (NIF) Güney Hollanda Bölgesi örnek bir çalışma gerçekleştirdi. Buna göre bu sene 40.’sı düzenlenen Rotterdam Maratonu’na 10 kişi ile katılım sağladı. Toplam 50 bin kişinin katılım sağladığı maratonda Hollanda Kanser Vakfı için bağış toplandı. Hollanda İslam Federasyonu da bu bağlamda 7 bin Euro bağışta bulundu.

NIF, bağış listesinde 5. sırada

Söz konusu maratonda toplam 1,2 milyon bağışta bulunuldu. Hollanda İslam Federasyonu yapmış olduğu 7 bin Euro’luk bağış ile en çok bağış yapanlar listesinde 5. sırada yerini aldı.

“hedefimiz 41. maratona 100 kişiyle katılım”

Konuyla ilgili bilgi veren Hollanda İslam Federasyonu Kurumsal İletişim Başkanı Kenan Aslan, maratona, Hollanda toplumuna katkı niyetiyle katılım sağladıklarını belirtti. Aslan,”Toplumun bir parçası olarak böyle önemli bir aktivitede yer almak istedik. Hasene tişörtlerini giyerek koştuk. Bu ilki çok başarılı geçtiği ve iyi geri dönüşler aldığımız için inşallah 41. maratona hedefimiz 100 kişiyle katılım sağlamak.” diye konuştu.

Mesud Gülbahar: “Amacımız sıkıntılara karşı koşabilmek”

Öte yandan Hasene International Derneği Başkanı Mesud Gülbahar da maratona destek amaçlı katılım sağlarken, Camia Haber’e açıklamalarda bulundu. “Amacımız sıkıntılara karşı yürüyebilmek, hareket edebilmek, koşabilmek, dik durabilmek, bunu göstermekti. Sağlığımız yerinde olduğu müddetçe hareket etmemiz, mücadele etmemiz gerektiğini göstermek için orda bulunmuş olduk.” diye kaydetti. Yapılan iyiliklerin her daim desteklenmesi gerektiğini de belirten Gülbahar, “İyi bir şey için koştuk. Kanserle mücadele kapsamında bir nevi mücadele etmiş olduk.” ifadelerini kullandı.

Rotterdam Maratonu

Rotterdam Maratonu, 1981’den bu yana Hollanda’nın Rotterdam kentinde düzenlenen yıllık bir maratondur. Dünyanın en hızlı parkurları arasında referans konumunda sayılan maratona her sene 60 farklı ülkeden 20 binden fazla kişi katılım sağlıyor. Bu yıl da 40.’si düzenlenen maratona 50 bin kişi katılım sağladı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş