Almanya’da Okul Yolunda Öldürülen 14 Yaşındaki Ece Sarıgül Toprağa Verildi

Almanya’da Okul Yolunda Öldürülen 14 Yaşındaki Ece Sarıgül Toprağa Verildi

Almanya’da okul yolunda öldürülen 14 yaşındaki Ece Sarıgül, Baden-Württemberg eyaletindeki Illerkirchberg şehrinde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde bulunan Ulm kenti yakınlarındaki Illerkirchberg şehrinde bıçaklanarak öldürülen 14 yaşındaki Ece Sarıgül, toprağa verildi. Aynı olayda saldırıya uğrayan ve ağır şekilde yaralanan Ece’nin 13 yaşındaki arkadaşı Nerea S.’in ise hastanedeki tedavisi sürüyor.

soruşturma devam ediyor

Olayla ilgili polisin soruşturması devam ederken, 13 yaşındaki Nerea’nın ilk ifadesini verdiği kaydedildi. Genç kız, verdiği ifadede, saldırganın kendilerine öncelikle vurduğunu, daha sonra elindeki bıçakla saldırdığını belirtti. Saldırıda aldıkları bıçak darbeleriyle ağır şekilde yaralandıklarını sözlerine ekledi.

tutuklama kararı çıktı

Öte yandan şüpheli saldırgan ile alakalı polisten, cinayet ve cinayete teşebbüsü suçlarından tutuklama kararı çıktı. 27 yaşındaki Eritre kökenli şüphelinin henüz saldırıyı ve işlediği suçu kabul etmediği aktarıldı. Polisin, söz konusu şüphelinin üzerinde saldırıyla bağlantılı olabilecek bir bıçak bulduğunun altı çizildi.

Ne olmuştu?

Illerkirchberg kasabasında sabah 07:30 sularında yaşanan olayda, saldırganın bir mülteci yurdundan elinde bıçakla çıktıktan sonra kız çocuklarına doğru geldiği ve bir şey söylemeden saldırdığı iddia edildi. Olay sonrası polisin saldırganın kaçtığı mülteci yurduna baskın yaptığı, saldırıyı işlediği tahmin edilen şahıs ile 2 kişiyi daha gözaltına aldığı bildirildi.(bb)