Almanya’da 2023 Yılında Trafik Daha Da Yavaşlayacak

Almanya’da 2023 Yılında Trafik Daha Da Yavaşlayacak

Almanya’nın en kalabalık eyaleti Kuzey Ren Vestfalya’da, çalışanların pandemi öncesindeki gibi otomobillerini kullanmaları durumunda 2023 yılında trafik kaosu yaşanacağı bildirildi.

Almanya’da oto yollarla şehirlerde trafiğin 2023 yılında daha da yavaşlayacağı bildirildi. Özellikle Almanya’nın en kalabalık ve en çok otoyolun bulduğu Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki otoyollardaki tamirat ve kullanılamaz olan köprüler sebebiyle, trafiğin daha da yavaşlayacağına dikkat çeken Almanya otomobil kulübü ADAC, hükümetten acilen etkin bir oto yol yatırım programı başlatmasını istedi.

2023 yılında çalışanların pandemi öncesindeki seviyelerde araçlarıyla trafiğe çıkması durumunda Kuzey Ren Vestfalya otoyollarında trafiğin felç olacağına da dikkat çeken ADAC bunun için şirketlerin evden çalışma programları yapmasını ve çalışanların da 49 Euro’luk biletleri tercih etmesini istedi.

800’den Fazla Köprü Tehlikeli

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ulaştırma Bakanı Oliver Krischer, eyaletteki tamir edilmesi ya da yenilenmesi gereken 873 oto yol köprüsünden sadece 40 köprünün ulaşıma elverişli hâle getirilebildiğine dikkat çekti. Buna göre eyalette 833 oto yol köprüsü kullanılamaz hâlde duruyor.

Sorumluluk Federal Hükümette

Bu arada, eyalet ulaştırma bakanlığı, oto yolların bir kaç yıl önce federal hükümete devredildiğini, tamir eya yenilemeden eyalet hükümetlerinin sorumlu olmadığına dikkat çekerken, federal hükümetin oto yol yapımına öncelik vermediğine de işaret edildi.