Kahramanmaraş’ta Enkazdan Kurtarılan Küçük Yağmur: “Çok Üşüyorum Baba”

Türkiye’de deprem bölgesinde kurtarma çalışmaları devam ederken, 3. günde de mucizevi kurtuluş haberleri yürekleri dağlamaya devam ediyor.

Türkiye, tarihinin en büyük deprem felaketiyle mücadele ederken, tüm dünyanın gözü enkaz altından gelecek güzel haberlere çevrildi. Buna göre depremin 3. gününde de mucizevi kurtuluş haberleri yürekleri dağlamaya devam ediyor.

ellerim bembeyaz oldu baba”

Kahramanmaraş’taki depremde enkaz altında kalan 5 yaşındaki Yağmur’un babası ve kurtarma ekipleriyle konuşması yürekleri dağladı. Babasının başında sürekli moral verdiği küçük Yağmur, “Çok üşüyorum baba” demesiyle izleyenlerin yüreğini burktu.

”Anneanneme gitmek istiyorum, ellerim bembeyaz oldu baba” diyen Yağmur’a yanıbaşındaki babası destek verdi. Babası, “Deliği açtılar, yaklaştılar sana Yağmur, koltuğun oradalar. Deldiler. Sana soğuk gelmesin diye rüzgarı kesiyorum” ifadelerini kullandı. Küçük Yağmur, kurtarma ekiplerince yaşam üçgeninden çıkarıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, AFAD ve kurtarma ekiplerince çıkarılan Yağmur’un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

10 saatlik çalışma sonucu kurtarıldı

Yine Kahramanmaraş’ta 11 katlı binada yapılan arama kurtarma çalışmalarında 26 yaşındaki iç mimar Rümeysa Türkkorur, 10 saatlik çalışması sonucu enkaz altından kurtarıldı. Rümeysa Türkkorur, enkazdan çıktıktan sonra büyük şaşkınlık yaşadı ve “İnanamıyorum, ben buradan nasıl çıktım?” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

15 aylık bebekten güzel haber

Hatay’dan da mucizevi bir kurtuluş haberi geldi. 15 aylık bebek Süleyman enkaz altından dün 11:00 saatlerinde kurtarılmıştı. Süleyman bebek daha sonra hastaneye götürülmek üzere sivil bir araca teslim edilmişti. . Baba Tuncay Alpaslan oğlundan bir daha haber alamazken, hastaneleri aradıklarını fakat hiçbir şekilde oğuna ulaşamadığını ifade etti. Bundan bir süre sonra.Minik Süleyman’dan güzel haber geldi.

“Oğlumu bulduk çok şükür”

Süleyman’ın annesi Sema Yeşilağaç, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla sevindiren haberi duyurdu. Yeşilağaç “Oğlumu bulduk çok şükür. Allah herkesten razı olsun çok iyi bir aileye denk gelmiş benim yavrum. Allah onlardan da sizlerden de razı olsun” dedi.

2 aylık bebek 48 saat sonra kurtuldu

Kahramanmaraş’ta yıkılan otelin enkazında kalan Hilal Düşmez, 52 saat sonra ekiplerin başarılı operasyonu sonucu sağ olarak kurtarıldı. .Kahramanmaraş’taki depremlerin merkez üsleri arasında yer alan Elbistan’da, depremden 48 saat sonra enkazdan çıkarılan 2 aylık bebek, kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.

“Gecemize umut oldun Mehmet”

Hatay’da annesi ile babası enkaz altına vefat eden 5 yaşındaki Mehmet, Tuzla Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu göçük altından çıkarıldı. Mehmet’in kurtulma anını sosyal medyadan duyuran Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Gecemize umut oldun Mehmet” diye yaptığı paylaşımda “5 yaşındaki minik yavrumuz Mehmet ekiplerimizce sağ salim kurtarıldı. Gecemize umut oldun Mehmet” dedi.