Fransa’da Deprem Bölgesi İçin Yardım Seferberliği

Fransa’nın Annemasse kentinde CIMG, DİTİB ve diğer cemiyetler deprem bölgesi için yardım kampanyası başlattı. Yardımlar 1 hafta boyunca Annemasse Martin Luther King Salonu’nda toplanacak.

Mustafa Pala

Türkiye ve Suriye’de, son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin açtığı yaraları sarmak için Fransa’da ki sivil soplum kuruluşları seferber oldu.

İslam Toplumu Milli Görüş (CIGM) Annemasse Cemiyeti de depremzedeler yararına hayır çarşısı düzenledi. Toplanan yardımlar Hasene yardım derneği aracılığıyla ulaştırılacak.

Öte yandan Annamasse şehrinde CIGM Cemiyet Başkanı Alparslan Ekinci, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Dernek Başkanı veli Sezer ve Çorumlular Fatih Camisi Mehmet Çoban öncülüğünde bir yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyaya Kosovalılar derneği de destek veriyor.

Annemasse ve çevresinde başlayan yardım kampanyası 1 hafta sürecek. Yardım toplama merkezi olarak, Belediye Başkanı Christian Dupessey ile yapılan görüşmeler sonrasında Annemasse Martin Luther King Salonu tespit edildi.

Yardım kampanyası, Annemasse Martin Luther King Salonu’nda 1 hafta devam edecek.