Gündem

Almanya: “Depremzedeler Almanya’ya Getirilemez”

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelerin Almanya'daki akrabalarının yanına gelerek 90 kalmalarına müsade edileceği yönündeki açıklamasını değiştirdi ve "vizeler aynen devam edecek."dedi
11 Şubat 2023
shutterstock

Almanya, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelerin Almanya’daki akrabalarının yanında kalabilmeleri için planladığı bütün kolaylıkları iptal etti. Böylece depremzedelerin Almanya’ya akrabalarının yanına gelmelerinin imkanı da kalmamış oldu.

Almanya Dışişleri Bakanlığının daha önce deprem bölgesinde yaşayanların Almanya’daki akrabalarının yanında 90 gün kalabilmelerine imkan sağlamak için bazı kolaylıkları getirileceği açıklanmıştı.

Almanya kamu televizyonu ARD Tagesschau haber programı da depremzedelere vize kolaylığı sağlanacağını, bunun için Federal İçişleri Bakanlığı ile görüşmeler yapıldığını bildirmişti.

deprem felaketinden sonra bile değişiklik yok”

Dışişleri Bakanlığının aynı yerdeki Türk/Suriyeli akrabalarımı Almanya’ya getirmek istiyorum – Ne gibi bir imkan vardır? başlıklı soruya verdiği açıklama değiştirildi. Yeni açıklama şu şekilde verildi:

“Vize prosedüründe hiçbir değişiklik olmamıştır: Hatta yaşanan korkunç deprem felaketinden sonra bile değişiklik yoktur. Hâlâ, Türk ve Suriye vatandaşlarının Almanya’ya gelebilmeleri için geçerli bir vizeye ihtiyaçları vardır.”

Aynı yerde Berlin Senatosu’nun vize kolaylığı ile ilgili aldığı kararın hiç bir etkisi olmayacağı, belki bazı durumlarda vize sürecinin hızlandırılmasının mümkün olacağı da belirtildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş