Avrupa’da Depremzedeler İçin Kur’an-ı Kerim Okundu, Dua Edildi

Avrupa’da Depremzedeler İçin Kur’an-ı Kerim Okundu, Dua Edildi

İslam Toplumu Milli Görüş, Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için sabah namazı sonrasında dua programları yaptı. Depremzedeler için binlerce Müslüman dua etti.

Şevki Şahin ∣ Seyfullah Korkmaz ∣ Abdulhamit Irmak ∣ Muhammed Emin Akyol ∣ AA

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) “Şimdi Dua Vakti” çağrısıyla sabah namazı sonrasında Avrupa’daki camilerde depremzedeler için dua programları düzenledi.

Köln Kalk Camii’ndeki sabah namazı sonrasında yapılan duaya IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün de katıldı. Kemal Ergün deprem bölgesindeki izlenimlerini da anlatarak “Elimizden geleni yapacak, yardımlarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Bremen Fatih Camii

Bremen bölgesindeki camilerde de Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için dua edildi. Fatih Camiinde ayrıca hatim indirildi.

IGMG Güney Hollanda’ya bağlı Schiedam Yıldız İslam Merkezi Camii’nde Hollanda’nın çeşitli yerlerinden gelen 1000 kadar genç Müslüman, depremlerde hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı, yaralılar için dua ederek Kur’an-ı Kerim okudu.

Berlin’de Gazi Osman Paşa Camii’nde Kur’an okundu ve dua edildi.

IGMG Berlin Bölge Başkanlığının “Şimdi dua vakti” çağrısıyla da, Müslümanlar sabah namazında camilerde toplandı.Neukölln ilçesinde bulunan Gazi Osman Paşa Camisi’nde “asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

İslam Federasyonu Başkanı Murat Gül, Avrupa’da ve Almanya’da Müslümanların depremin meydana geldiğini duyduklarında duyarlı bir şekilde hem nakdi hem de ayni yardımlar yaptığını söyledi.

Bütün camilerde hayatını kaybedenler için cuma günü gıyabi cenaze namazları kılındığını anımsatan Gül, “Bizler de orada yaşayan Müslüman kardeşlerimize, vefat eden kardeşlerimize hasta olan kardeşlerimize her birine ayrı ayrı dua ederek, en azından cemaatimizle onlarla birlikte olduğumuzu iletmek istedik.” dedi.

IGMG Berlin Bölgesi Başkanı Hasan İstanbul da depremzedeler için Berlin’de yardım kampanyasının devam ettiğine dikkati çekerek, burada kurulan kriz masasıyla kampanyayı Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök ile koordine ettiklerini belirtti.

İstanbul, depremden sonra yardımlara katkı sağlayan tüm gönüllere, polis teşkilatına ve kurtarma ekiplere de dua ettiklerini kaydetti.