İngiltere’de Pasaport Memurları Greve gidiyor

İngiltere’de Pasaport Memurları Greve gidiyor

İngiltere’de pasaport memurları greve gidecek. Grev süresince İngiltere’de pasaportlar çıkarılmayacak ve sahiplerine teslim edilmeyecek

İngiltere’deki grev dalgasına şimdi de pasaport memurları katıldı. Ülke çapında 1000 pasaport memuru işi bırakacak. Pasaport memurlarının grevi 5 hafta sürecek.

3 Nisan’dan 5 Mayıs’a kadar sürecek olan pasaport memurlarının grevi dolayısıyla ülkede pasaportlar çıkarılmayacak ve sahiplerine teslim edilmeyecek. Kuzey İrlanda’da pasaport grevi 7 Nisan’da başlayıp 5 Mayıs’ta bitecek.

Grevi organize eden Kamu ve Ticari Hizmetler Sendikası (PCS), grev dolayısıyla 1 Milyondan fazla pasaportun zamanında çıkarılamayacağı uyarısında bulundu.

Sendika pasaport memurlarının maaşlarına yüzde 10 zam, iş garantisi ve emeklilik maaşlarının artırılmasını istiyor. Buna karşılık İngiltere İçişleri Bakanlığı, toplu pazarlık görüşmeleri devam ederken böyle bir grev kararının üzücü olduğunu ancak, pasaportlarının uzun süre teslim edilmesinin bir problem oluşturmayacağını açıkladı.