Fransa’da CIMG, “İslam” Konulu Serginin Üçüncüsünü Düzenledi

Fransa Milli Görüş İslam Konfederasyonu (CIMG) Belfort Şubesi, “İslam” konulu serginin üçüncüsünü düzenledi.

Bilal Topaloğlu

Fransa Milli Görüş İslam Konfederasyonu (CIMG) Belfort Şubesi, 21 Ekim Cumartesi günü Belfort Şölen Salonunda “İslam” konulu sergi düzenledi.

Geleneksel olarak düzenlenen sergide, Müslümanların yanı sıra gayrimüslim misafirlerin de İslam dini ve kültürünü tanıma fırsatı oldu.

CIMG Belfort Şube Başkanı Zeyni Koçak sergi hakkında şöyle konuştu: “Bu sene sergimiz çok şükür güzel geçti. Dinimize yönelik algıları biraz olsun hafifletmek için güzel bir fırsat oldu. Malum, son zamanlarda uluslararası gündem olsun, yaşadığımız ülkelerdeki gündem olsun, Müslümanlara karşı bir algı operasyonu yapılıyor. Bu şartlardan dolayı, bu sene ziyaretçilerimizin sayısı temenni ettiğimiz gibi yüksek değildi” dedi.

“Gelen misafirlere dinimizi en iyi şekilde anlatıyoruz”

Yine de bu tür etkinliklerin yapılması gerektiğini söyleyen Koçak, “Diğer şubelerin de bu tür faaliyetler yapmalarını tavsiye ediyoruz. Ayrıca çok memnunuz. Çünkü gelen misafirlere dinimizi en iyi şekilde anlatıyoruz, onlara hazırladığımız hediyeleri veriyoruz. Yönetici ve gönüllü kardeşlerime en içten şükranlarımı sunuyorum. Bu şekilde elimizde olan imkanları kullanarak dinimize hizmet ediyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Sergiye katılanlara hat tablosu hediye edildi.