Almanya’da Başörtülü Kadının İş Başvurusu Reddedildi: Sana İş Yok!

Almanya’da Başörtülü Kadının İş Başvurusu Reddedildi: Sana İş Yok!

Almanya’da iş başvurusunda bulunan Müslüman kadın, başörtüsü nedeniyle reddedildi. 25 yaşındaki genç kadın hukuki işlem başlatacağını açıkladı.

Almanya’da Müslüman karşıtı olaylar hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin başkenti Düsseldorf’ta yaşayan Merve O., iş başvurusunda bulundu. Uzun bir bekleme süresinin ardından şirketin WhatsApp hesabı üzerinden iletişime geçen genç kadın, büyük bir şok yaşadı.

“Senin için uygun olabilecek hiç bir işim yok”

Merve’nin aldığı cevapta şu ifadeler yer aldı: “İş başvurusunu başörtüsü ile yaptığın için reddedildin. Senin için uygun olabilecek hiç bir işim yok.” Merve, konuyla ilgili IslamiQ’e yaptığı açıklamada, “Bunun yüzüme karşı açık bir şekilde söylenmesi beni şok etti.” diye kaydetti.

“anlam veremiyorum”

Daha önce de ırkçı tecrübeler edindiğini ve bu nedenle söz konusu pozisyona iş başvurusu yaparken ikilemde kaldığını da söyleyen Merve, “Fakat ‘bu pozisyon benim ilgi alanım kapsamında ve bu yüzden başvuruda bulunacağım’ diye düşündüm sonradan. Başörtüm nedeniyle bana hiç bir iş sunamamalarına ise anlam veremiyorum.” diye ekledi.

ajans özür dilemek zorunda kaldı

Olay sonrası genç kadın, kız kardeşi vasıtasıyla, aldığı mesajın ekran görüntüsünü farklı etkinlik ajansları ile iş başvurusunda bulunan kişilerin bulunduğu bir WhatsApp grubuna gönderdiklerini belirtti. Grup içerisinde büyük bir tepkiye yol açan mesaj sonrası söz konusu ajans Merve’den özür dilemek zorunda kaldı.

şirket whatsapp grubundan silindi

Bununla ilgili de konuşan Merve, “Ekran Görüntüsünü gruba göndermekten emin değildim, fakat gödnerdikten sonra şaşırtıcı bir şekilde birçok kişi benimle dayanışma gösterdi. Hatta en son söz konusu şirket WhatsApp grubundan silindi.” diye belirtti. içinde olduğunu belirtti. ” diyor.

tazminat talep edecek

Genç kadın şimdi ise yasal yollara başvurmayı ve tazminat talep etmeyi planlıyor. Grup üyelerinin dayanışmasının kendisini teşvik ettiğini belirten Merve, “Bu zamanda artık sesimi yükseltebildiğimiz, birlikte güçlü olduğumuz ve adaletsizliğe karşı mücadele edebildiğimiz için çok mutluyum. Herkese güçlü kalmayı ve yardım noktalarından destek almayı tavsiye ediyorum.” diye ekledi.(bb)